Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Magyaroknál miért ilyen...

A Magyaroknál miért ilyen népszerű a hitel?

Figyelt kérdés

Nagyon ritkán járok bankba, de ma bent voltam. Hallom mellettem a csávó neki sürgősen kell 2m hitel sürgősen, mert nyaralni kell menni.

Mire közli vele az ügyintéző, hogy ekkora keresettel biztos, hogy nem fog kapni.

Utána jön a másik, akit az ügyintéző mint valami régi barátot üdvözölt. Utána ajánlgatta neki, hogy milyen hitelt vegyen fel a másik hitel kiváltásához. ??? ilyen van?

A harmadiknak is hitel kellett egymillió forint, el se olvasta a papírokat, csak írta alá mint a gép. Már járatos lehetett ilyen ügyekben.

Szóval a kérdésem, miért ilyen népszerű a magyaroknál a hitel? Miért hiszik még mindig azt, hogy a hitel ingyen pénz? Miért ebből akar valaki nyaralni?

2022. júl. 19. 21:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Tehát ha tönkremegy a TV/telefon/laptop akkor vegyek el a befektetésből pl. 200-at, és akkor az a pénz egyből elfogy, vész esetén nincs és ami a legfontosabb hogy nem hoz több pénzt.

Vagy veszek 0%-ra egyet, havi szinten fizetem, a pénz értéke hónapról-hónapra romlik jelenleg, a bérem emelkedik de a törlesztő ugyan annyi marad, a befektetést pedig tudom mozgatni hogy mindig jól hozzon.

Tehát a végén jobban járok ha kp-ra vettem volna.

Ettől nem kell félni, ez nem svájcifrank havonta változó kamatozással...

2022. júl. 23. 12:05
 22/22 anonim ***** válasza:
Annak tekintetében, hogy mostanában (főleg az elmúlt pár évben volt ez igaz) sokszor negatív reálkamattal lehet hitelt felvenni, át kell értékelni azt hogy mennyire józan pénzügyi döntés hitelt felvenni, akkor is ha nem lenne szükséges.
2022. júl. 23. 12:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!