Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a véleményetek a Diákhitelről?

Mi a véleményetek a Diákhitelről?

Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
csak az vegye fel, akinek totálisan semmi más kiútja nincs a pénzügyi problémáira. Továbbá kommunikációs, bölcsész és közgáz-pénzügy szakosoknak nagyon nem ajánlott, mert belőlük telített a munkaerőpiac, így nem lesz állásuk diploma után, amikor 2 hónap a visszafizetési türelmi idő.
2010. szept. 18. 11:58
 2/4 anonim válasza:
100%

Szia!

Én felvettem, de meg is bántam.

Mivel felvettem még egy szakot, az eredeti szerződést pedig nem lehetett módosítani, így 3 év után törleszetni kellett, pedig még suliba jártam. Aztán megakartam szüntetni a számlát, de addig nem lehetett, míg vissza nem fizettem, így rendesen beminuszolták, és mikor elmentem dolgozni, akkor az egy évig nem volt fizetésem, hogy visszafizessem, kersze először a kamatokkal kezdetem.

Szóval...

Jól elolvasni minden apróbetűst, és persze ha lehet, akkor NE VEDD fel, csak ha nincs más kiút.

2010. szept. 18. 12:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem, hogy csak akkor vedd fel, ha nincs más ki út. Mindig van ki út, csak az emberek szeretik könnyebb utat választani. Én a magam eszétől úgy gondolom, ha valaki egyetemre, főiskolára jár az okos ember, akkor miért nem gondolkodik előre, hogy ez mivel jár, és egy okos ember nem veri magát és a családját adósságba és kilátástalan helyzetbe. Lehet halasztani évet, lehet munkát vállalni tanulás mellett, lehet összespórolni, megtakarítani előre a pénzt stb. Én is szerettem volna még tovább tanulni, de nincs rá pénzem és egy percig eszembe se jutott, hogy hitellel oldjam meg.
2010. szept. 18. 13:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor te okosabb vagy, mint az egyetemisták legnagyobb része :)

Akkor érdemes fölvenni, ha nagyon muszáj. És a lehető legkevesebbet. Például ha költségtérítésesre mész. De akkor sem biztos, hogy érdemes, mert ha azért mész költségtérítésesre, mert az államira nem volt elég a pontod, akkor azon kellene elgondolkoznod, hogy érdemes-e egyáltalán egyetemre menni, mert ezek az emberek azok, akikből a diplomás munkanélküliek lesznek. Akik nem fogják tudni törleszteni a hitelüket.

2010. szept. 18. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!