Igaz, hogy a spekulatív piac az intézményesített rablást teszi lehetővé?
Tök mindegy milyen forrás (én sem értek egyet ezzel a debil ruszkipárti tüntetéssel most nem ez a lényeg), én tanultam gazdaságtant szóval nem vagyok h**e. Kérem most CSAK A VIDEÓBAN ELHANGZOTTAKRA FIGYELJÜNK 41:08-TÓL!
A felszólaló elmondja, hogy a spekulatív tőzsde csak a nyugati kapitalista országokban működik ezáltal intézményesítetten lehet lopni, amit pl. a Corvinuson is tanítanak.
Eddig is tudtam, hogy a tőzsde ezen része egy nagy szemfényvesztés a lopás legitimitására, de ilyen egyenesen még senki nem fogalmazta meg.
Nem igazán látom az értelmet a mondandóban, bár nem is néztem végig.
"A felszólaló elmondja, hogy a spekulatív tőzsde csak a nyugati kapitalista országokban működik ezáltal intézményesítetten lehet lopni, amit pl. a Corvinuson is tanítanak."
A moszkvai tőzsdén mivel kereskednek? Apácasóhajjal és munkásököllel?
Azt mondja, hogy "a tőzsdéken keletkező profit onnan ered, hogy elvonja az értéket a reálgazdaságtól, tehát azoktól, akik dolgoznak".
Azért ennek a kijelentésnek jót tett volna, ha kicsit kifejti, mert ez így viszonylag kusza butaságnak hangzik.
Ha én veszek egy részvényt Józsitól, aki keres az üzleten (mert olcsóbban vette, mint amennyiért nekem eladja), akkor nem látom, hogy ez hogyan nem az én pénzem rovására megy, vagy hogy ezzel hogyan vontam el a pénzt bárki mástól.
Persze ha ezt nekilát kifejteni, akkor gyors(abb)an kiderült volna, hogy szegénynek segédfogalma sincs arról, amiről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!