Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Pár éve az állam tényleg...

Pár éve az állam tényleg elvette az emberek magánnyugdíjpénztárait? Hogy volt?

Figyelt kérdés
Még fiatal vagyok, de mintha olvastam volna valahol.
2022. ápr. 25. 14:03
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

"és a mostani nettómból nekem még be kéne fizetnem 10 ezret a magánnyugdíjba is."

Ha normális nyugdíjat szeretnél, akkor most pontosan ezt kell tenned. Ugyanis levonják ugyan a nyugdíjjárulékot (amit most már nem is így hívnak, hogy ne keletkeztessen kötelezettséget az állam felé), de mire eléred a nyugdíjkorhatárt (ami lesz 70 év is mire oda jutunk), nem lesz, aki kitermelje, így alig fogsz kapni valamit.

Úgy lehet számolni, hogy 30 év múlva egy átlag friss nyugdíjas mai értéken számolva olyan 150 ezret fog kapni, amiből talán nem halsz éhen, de semmire nem elég.

Épp ezért muszáj a saját, már leadózott nettódból még félre tenni. Minél fiatalabban kezded, annál kisebb havi összeg is elég.

"Mert a feloszto kirovo rendszer lenyege hogy az eppen dolgozo reteg termeli ki az epp nyugdijas reteg nyugdijat"

Pontosan. Épp ezért őrültség ezt erőltetni, ugyanis Magyarországon, ahogy egyébként kb egész Európában CSÖKKEN a népesség, előregedik a társadalom. A nyugdíjas réteg egyre szélesebb, a kereső réteg egyre kisebb lesz, tehát eljön majd a pont, amikor az aktív réteg nem fogja tudni kitermelni a nyugdíjakat. Ez még kb 25 év. Na, akkor lesz gebasz!

"A terv az hogy novelik a korhatárt, csokkentik a a helyettesitesi ratat."

Persze, növeljük a korhatárt, mert minél többen döglenek meg a korhatár előtt, annál kevesebb nyugdíjat kell előteremteni. Szép. Nem lett volna jobb a magánnyugdíj rendszert kicsit átdolgozni, igaz?!

Köszi, fizetem a mostani nyuggereket, de mire én odajutok, lesz 70 év a korhatár. Nincsenek illúzióim, max 1-2 évet tölthetek nyugdíjasként... azt is semmi nyugdíjjal, köszi...

2022. ápr. 25. 19:31
 32/34 anonim ***** válasza:
74%

A mi esetünkben a munkáltató több, mint 5 évig nem fizette tovább a magánnyugdíj-pénztárnak a levont járulékot. Éppen ezért nem is tudtunk mit felhalmozni nyugdíjas korunkra.

Tehát azért voltak betegségei a magánpénztáraknak is. Átgondolatlan volt az egész, nagyon gyerekcipőben járt.

Megpróbáltak valamit, aztán nem ment. A kormány egyébként is mindent így csinál. Kipróbálja, aztán megmagyarázza, hogy miért szar. De biztosan nem miattuk az, nekik az a lényeg, hogy legyen mire ráfogni a szart.

2022. ápr. 25. 20:26
 33/34 anonim ***** válasza:
84%
Persze, csak ez olyan volt, mintha elültettek volna egy tölgyfát, aztán pár év után kivágták volna, mert nem ad elég árnyékot.
2022. ápr. 25. 20:58
 34/34 anonim ***** válasza:
62%

Felreertes ne essek a magannyugdijpenztar jo otlet volt, csak mint irtam, mukodeskeptelen.

Annak nem sok ertelme van ha az allamnak kell kipotolgatnia a rendszert mert nem ugy mukodik ahogy kellene.

Az a 3000milliard amit "elloptak" nem sokkal tobb amit a koltsegvetes 12 ev alatt potolgatott.

[link]

Tablazatok resznel.

Plusz az Elete resznel ott van hogy miert nem mukodott.

Tehat egy elkapkodott szar volt, irrealis elvarasokkal.

Halalra volt itelve.

2022. ápr. 25. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!