A magánnyugdíjpénztár tényleg Gyurcsány átverése volt?
Valakitől azt hallottam hogy ugye ezt létrehozták, a nagy része a nyugdijjaruleknak ebbe ment míg az allamiba 1%.
Aztan mire ezt létrehozták és az élére embereket tettek már elvitte a befizetesek egy részét ezért reszvenybe fektettek amit elbuktak, és ezért vették fel az imf hitelt amit pedig az ország fiezett. Igaz ez?
- nem Gyurcsány vezette be
- nem 1% ment az államiba
- nem vitte el a befizetések egy részét
- törvényben szabályozott arányban fektették állampapírba és részvényekbe a befizetett pénzt (nagyobb volt az állampapír aránya ha jól emlékszek)
- nem ezért vettük fel az imf hitelt
Tehát nagyjából egy szó sem volt igaz abból, amit leírtál.
"Tudod mi volt az átverés? Mikor a jelenleg is regnáló Orbán apátok behúzta a magánnyugdíjpénztári pénzeket. Érdekes, valahogyan ezt mindenki elfelejtette."
Mit is csinált vele? Kifizették az IMF hitelt amit a haverjaid felvettek.
Az IMF-hiteleket nem abból a pénzből fizették ki, hanem újabb hitelekből.
A magán nyugdíjpénztárba befizetett rész hiányzott az állami pénztárból ezért hitelekből fizetgették a nyugdíjakat.
A sok szerencsétlennel meg elhitették,hogy az a pénz a sajátjuk.Még a mai napig ezt lihegitek.
Az a tiétek amit a járulék felett befizettek valamilyen kasszába.
Ennyi.
És az én nyugdíjamat 20 év múlva miből fizetik majd ki?
Nem lesz fiatal aki dolgozzon...és járulékot fizessen...
Várom az értelmes választ Gyurcsányozás nélkül!!!!
Majd azok a gyerekek fizetik akiket felnevelsz addigra.
Ennek a rendszernek így kéne működni.
Te is tudod, hogy ez nem így működik!
Az a kb fél míllió fiatal aki már kint él és azok gyerekei már kint születnek...az nem hiányzik ebből a rendszerből?
Nekem két fiam van...akik igen most még itt élnek...és ki tudja mi lesz 10-15-20 év múlva...???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!