Kockázatos bele vágni egy lakáshitelbe ami a fizetèsem 1/3át elviszi?
320-350k körül keresek
Törlesztő fix 115k lenne 20 évre!
Biztosítást nem szeretnék amúgy erre kötni mivel szerencsére stabil hátterű szüleim vannak szóval emiatt nem aggodnek.
Érdeklődtem rezsi erre felé egy emberre kijön max 30-35kba ha a hitel és a rezsi lenne együtt 130k Akkor 320bol 190 marad amiből jöjjön le biztosítás-tankolas 40k
Így is marad minimum 150k én nem érzem, hogy ez nekem kevés lenne főleg, hogy általában inkább több lenne.
A biztosítás az kötelező. Hitelbiztosítás is és egy alap lakásbiztosítás.
Én is most vettem lakást. Amiket leírtál azzal simán vállalható.
Több okból is úgy gondolom, hogy belevághatsz ebbe a lakásvásárlásba, vár egy hitelfelvétel mindig kockázatoa, de ki ner, az nem nyer.
Egyrészt ha a 20 évre fix konstrukciót választod, a hiteled törlesztője nem fog változni, viszont a fizetésed emelkedni fog, tehát a jövedelmedhez képest a törlesztőrészlet folyamatosan elinflálódik.
Ha úgy alakul az életed, hogy nem tudod valamiért fizetni a részleteket, még mindig visszaköltözhetsz a szüleidhez és a lakást kiadhatod, vagy eladhatod.
Mivel azt írod, eddig is félre tudtál tenni és fizetni tudtad a lakástakarékokat is, arra lehet következtetni, hogy céltudatos, fegyelmezett típus vagy, és ha ott a cél, hogy a részleteket fizetni kell, még inkább oda fogsz erre figyelni.
Az ingatlan árak legjobb esetben is stagnálni fognak, de jelentős árcsökkentésre naivitás számolni, tehát ha meg tudsz most venni egy lakást, az hitellel együtt is jó befektetés.
Vágj bele szerintem :)
(Hitelközvetítő vagyok és egyben felnőtt gyermekek anyukája, ezért azt gondolom, megfontolt, jó döntést fogsz hozni.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha kötelező egy alap hotel biztosítás akkor azt az online kalkulátorok már tartalmazzák vagy nem ?
"Így is marad minimum 150k én nem érzem, hogy ez nekem kevés lenne főleg, hogy általában inkább több lenne."
Hát, abból a 150-ből 60 a kaja, a maradék 90-ből kell megoldanod jópár dolgot. Nem lehetetlen, de nem is könnyű.
"A biztosítás az kötelező. Hitelbiztosítás is és egy alap lakásbiztosítás."
A lakásbiztosítás alap, csak a hülye nem köt, hitelbiztosítás viszont max akkor kötelező, ha nagyon túlvállalod magad, vagy ha valami nagyon mocsok banktól veszel fel hitelt.
Én viszont óvva intenélek a 25 éves futamidőtől, az már végképp túl sok! Ja, és nem szégyen a szülőkkel élni, én 30 voltam, mikor el tudtam költözni és őszintén, amíg nem volt komoly kapcsolatom, nem is volt túl nagy motivációm hozzá. Albérletet nem akartam fizetni, kivártam, míg lesz pénzem lakásra.
A biztosítást nem tartalmazzák a kalkulátorok. Az csak a törlesztőről szól. De nem vészes összeg. Persze egyben kell fizetni egy évre úgy húzós de ha leosztod akkor havi pár ezer forint.
"A lakásbiztosítás alap, csak a hülye nem köt, hitelbiztosítás viszont max akkor kötelező, ha nagyon túlvállalod magad, vagy ha valami nagyon mocsok banktól veszel fel hitelt."
Köszi, azt hittem hogy kötelező.
Hát nekem JTM 50 / 30% önerő volt. Az már súrolja a túlvállalást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!