Kockázatos bele vágni egy lakáshitelbe ami a fizetèsem 1/3át elviszi?
320-350k körül keresek
Törlesztő fix 115k lenne 20 évre!
#10 - Azért idővel szokott emelkedni az emberek fizetése. A törlesztő meg marad. Az első 3-5 év lehet, hogy kicsit szoros lesz, de aztán enyhül a nyomás.
Tény, hogy fegyelmezettnek kell lenni. Ha eddig is kijött a fizetése feléből, akkor ezután is kifog.
Nem egy ideális állapot ekkora fizetésre ez a törlesztő, de nem tudom egyértelműen kijelenteni azt se, hogy ne vágjon bele.
"A törlesztő meg marad."
Vagy nem. Kétlem, hogy kap 20 évre fix hitelt, szóval 5-10 évente emelkedni fog a törlesztő.
"Emberek, ha nem hitelt fizet, akkor valszeg lakbért, mert ha lenne ingyen lakhatási lehetősége, nem is gondolkodna."
Nem tudjuk. Lehet, hogy szülőkkel él és épp azt mérlegeli, hogy megéri-e elköltözni otthonról.
Pár dolgot akkor leírok hátha tudtok tanácsot adni ez alapján
-25 éves férfi vagyok
-Anyámmal élek kb 15k rezsit fizetek illetve a kajaba is beszálok pár bevasarlassal
-Eddig is tudtam félre rakni szóval a hitelhez minden feltételem meglenne 2 lakástakarekot fizettem és össz vissz 100-150kt félre raktam minden hónapban, saját autót is vettem már
-Amiert el akarok költözni annak több oka is van a legfőbb, hogy a melohelyemre napi 40-40kmtert teszek meg (havi 60-70k tankolás+ kocsi kopás), illetve a sajat különálló életem akarom elkezdeni
-Munkahelyemen már több mint 4 éve vagyok erre a fizura rájön még 15k cafeteria illetve elég sűrűn van túlóra amivel bejön még 50-60k, de erre nem akarok számolni.
Lényegében lehet 25evre is felvenni kb 90-95ks torlesztore, de az nem lesz fix kamatozású.
Válaszokat előre is köszönöm
13 havi fizu is van
A cégemtol laknek 5-6kmre szóval azt a távot már biciklivel is megtudnam tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!