Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kockázatos bele vágni egy...

Kockázatos bele vágni egy lakáshitelbe ami a fizetèsem 1/3át elviszi?

Figyelt kérdés

320-350k körül keresek

Törlesztő fix 115k lenne 20 évre!

2022. jan. 13. 04:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
10. Ha keres 350-et és abból fizet 115 törlesztőt, akkor szerinted 235-ből nem lehet pizzát venni, ha már abból lakhatásra nem kell költeni?
2022. jan. 13. 12:58
 12/32 anonim ***** válasza:
72%

#10 - Azért idővel szokott emelkedni az emberek fizetése. A törlesztő meg marad. Az első 3-5 év lehet, hogy kicsit szoros lesz, de aztán enyhül a nyomás.

Tény, hogy fegyelmezettnek kell lenni. Ha eddig is kijött a fizetése feléből, akkor ezután is kifog.

Nem egy ideális állapot ekkora fizetésre ez a törlesztő, de nem tudom egyértelműen kijelenteni azt se, hogy ne vágjon bele.

2022. jan. 13. 13:35
 13/32 anonim ***** válasza:
77%

"A törlesztő meg marad."

Vagy nem. Kétlem, hogy kap 20 évre fix hitelt, szóval 5-10 évente emelkedni fog a törlesztő.

2022. jan. 13. 13:43
 14/32 anonim ***** válasza:
78%
Emberek, ha nem hitelt fizet, akkor valszeg lakbért, mert ha lenne ingyen lakhatási lehetősége, nem is gondolkodna. A lakbér sem kevesebb, sőt, gyakran már tbb is a törlesztőnél. Nem ideális ekkora részét költeni a fizunak lakhatásra, oké, de ha ennyit keres, ez van. Lakni valahol kell. Akkor már inkább törlesztő, mint lakbér.
2022. jan. 13. 14:35
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"Emberek, ha nem hitelt fizet, akkor valszeg lakbért, mert ha lenne ingyen lakhatási lehetősége, nem is gondolkodna."

Nem tudjuk. Lehet, hogy szülőkkel él és épp azt mérlegeli, hogy megéri-e elköltözni otthonról.

2022. jan. 13. 14:54
 16/32 anonim ***** válasza:
58%
Lehet. Én abból indultam ki, hogy ha van olyan ingyenes lehetősége, ami neki megfelel, akkor valszeg nem is gondolkodna ezen. Azért az sem állapot, hogy örökké a szüleivel marad.
2022. jan. 13. 15:05
 17/32 A kérdező kommentje:

Pár dolgot akkor leírok hátha tudtok tanácsot adni ez alapján

-25 éves férfi vagyok

-Anyámmal élek kb 15k rezsit fizetek illetve a kajaba is beszálok pár bevasarlassal

-Eddig is tudtam félre rakni szóval a hitelhez minden feltételem meglenne 2 lakástakarekot fizettem és össz vissz 100-150kt félre raktam minden hónapban, saját autót is vettem már

-Amiert el akarok költözni annak több oka is van a legfőbb, hogy a melohelyemre napi 40-40kmtert teszek meg (havi 60-70k tankolás+ kocsi kopás), illetve a sajat különálló életem akarom elkezdeni

-Munkahelyemen már több mint 4 éve vagyok erre a fizura rájön még 15k cafeteria illetve elég sűrűn van túlóra amivel bejön még 50-60k, de erre nem akarok számolni.

Lényegében lehet 25evre is felvenni kb 90-95ks torlesztore, de az nem lesz fix kamatozású.

Válaszokat előre is köszönöm

2022. jan. 13. 17:45
 18/32 A kérdező kommentje:
A cegemnel minden évben van emelés kb 5-10% átlagban
2022. jan. 13. 17:46
 19/32 A kérdező kommentje:

13 havi fizu is van

A cégemtol laknek 5-6kmre szóval azt a távot már biciklivel is megtudnam tenni

2022. jan. 13. 17:49
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Így én az igenre szavaznék. Told ki a futamidőt esetleg 5 évvel (ha az utolsó 5 év nem fixes, na bumm, úgyis alig lesz már tartozás addigra). A bejáráson rengeteget fogsz spórolni, hacsak nem akarsz a szomszédba is autóval járni. Meg hát ja, 25 vagy, nem kéne anyud mellett ragadnod örökre. Azzal viszont számolj, hogy a rezsi több lesz 15-nél, és valszeg kajára is többet költesz majd, ez el is viszi azt (minimum), amit a tankoláson spóroltál. Igazából nagyon határeset, kényelmes nem lesz az életed, de odafigyelve ki lehet gazdálkodni.
2022. jan. 13. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!