Nagy dolog hitel nélkül házat vásárolni?
Nekem az volt az álmom kiskorom óta, hogy hitelmentes legyen a házam. Őszintén megmondom, büszke vagyok rá.
Ma beszélgettem egy régi osztálytársammal, nem dicsekedtem, csak szóba került. Ő azt mondta igencsak bántó hangsúllyal, hogy ez nem olyan nagy dolog, "ne legyek nagyra magammal". (ő csok-ra vásárolt házat a férjével)
Tényleg nem nagy dolog? Sokáig küzdöttem a maximalizmusommal, most végre valamiért büszke lennék magamra, és ezt vágja valaki a fejemhez.. 😄
Kérdező!
Légy büszke magadra, az olyanokat pedig, akik ezt nem értékelik, tojd le. :)
Budapesten nőttünk fel, mindketten az agglomerációban vásároltunk házat (közvetlenül Budapest melletti település mindkettő). Én délebbi részen, ők kelet felé.
Mindketten újépítésű, kb ugyanakkora ingatlant vettünk
Ha ma házat tudsz venni valaki akár hitellel, akár hitel nélkül, az nagyon szép eredmény.
Azt viszont nem jelenteném ki, hogy aki csak hitellel tudott venni házat, az bármivel is rosszabbul állna, vagy hogy az kisebb eredmény lenne. Nem ismerjük ugyanis az élethelyzeteket. Lehet hogy az amíg te havi X ezret félretettél a házra, addig az ismerősöd ugyanzet az idős szüleinek a gondozására költötte. Vagy a gyerekének a taníttatására, neadjisten a a speciális gyógykezelésére. Azt sem írtad, kinek hány gyereke van, ez nagyon nem elhanyagolható anyagi szempontból. Nincs két egyforma élethelyzet.
"Attól függ hol, ez így kevés infó."
Teljesen mindegy, hogy hol. Akkor is büszke lehet magára. Ma már ingatlanhoz jutni szinte maga a csoda, ha valakinek nem hullik az égből hozzá pénzeső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!