Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nagy dolog hitel nélkül házat...

Nagy dolog hitel nélkül házat vásárolni?

Figyelt kérdés

Nekem az volt az álmom kiskorom óta, hogy hitelmentes legyen a házam. Őszintén megmondom, büszke vagyok rá.

Ma beszélgettem egy régi osztálytársammal, nem dicsekedtem, csak szóba került. Ő azt mondta igencsak bántó hangsúllyal, hogy ez nem olyan nagy dolog, "ne legyek nagyra magammal". (ő csok-ra vásárolt házat a férjével)

Tényleg nem nagy dolog? Sokáig küzdöttem a maximalizmusommal, most végre valamiért büszke lennék magamra, és ezt vágja valaki a fejemhez.. 😄

2021. nov. 28. 19:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Légy büszke magadra, az olyanokat pedig, akik ezt nem értékelik, tojd le. :)

2021. nov. 29. 05:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg csokra nem olyan nagy dolog házat venni.. Engedd el, ne foglalkozz mások véleményével. Szerintem büszke lehetsz magadra
2021. nov. 29. 08:16
 13/21 anonim ***** válasza:
Attól függ hol, ez így kevés infó.
2021. nov. 29. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:
Egy ház Szemlőhegyen 200-300 millió, ugyanez Tornanádaskán 1-2 millió. Nyilván nem mindegy, melyikről van szó hitel nélkül …
2021. nov. 29. 12:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Hitellel is nagy dolog ma már.
2021. nov. 29. 14:00
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
Nagy dolog és pláne nagy dolog, ha az ember megvalósítja az álmait. Te ezt máris elmondhatod magadról. A hülyékkel/irigyekkel meg ne foglalkozz.
2021. nov. 29. 15:29
 17/21 A kérdező kommentje:

Budapesten nőttünk fel, mindketten az agglomerációban vásároltunk házat (közvetlenül Budapest melletti település mindkettő). Én délebbi részen, ők kelet felé.

Mindketten újépítésű, kb ugyanakkora ingatlant vettünk

2021. nov. 29. 17:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, az mindenképpen dícséretes, hogyha össze tudtál rakni egy komplett lakás árát, de az sem csinálja feltétlenül rosszul, aki hitellel, CSOK-kal vesz házat, mert ha sok-sok évig spórol egy hitelmentes vásárláshoz és az alatt esetleg albérletben él és közben kb duplájára felmennek az ingatlan árak, akkor már nem is volt olyan jó döntés évekig spórolni cak azért, hogy ne kelljen hitelt felvenni. Van több ismerősöm is, aki több lakást vásárolt egyszerre úgy, hogy mindegyikhez csak az önrészt rakta össze, és annyi hitelt vett fel, ami az ingatlan bérbeadásából biztosan befolyik. Szerintem ő csinálja a legjobban, hiszen, neki a részlet nem kerül pénzébe, a hitel lejáratakor viszont több tehermentes lakása is lesz, azaz képes volt ésszel hitelt felenni és ezáltal vagyont tudott teremteni.
2021. nov. 29. 18:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ma házat tudsz venni valaki akár hitellel, akár hitel nélkül, az nagyon szép eredmény.

Azt viszont nem jelenteném ki, hogy aki csak hitellel tudott venni házat, az bármivel is rosszabbul állna, vagy hogy az kisebb eredmény lenne. Nem ismerjük ugyanis az élethelyzeteket. Lehet hogy az amíg te havi X ezret félretettél a házra, addig az ismerősöd ugyanzet az idős szüleinek a gondozására költötte. Vagy a gyerekének a taníttatására, neadjisten a a speciális gyógykezelésére. Azt sem írtad, kinek hány gyereke van, ez nagyon nem elhanyagolható anyagi szempontból. Nincs két egyforma élethelyzet.

2021. nov. 29. 22:12
 20/21 anonim ***** válasza:
84%

"Attól függ hol, ez így kevés infó."

Teljesen mindegy, hogy hol. Akkor is büszke lehet magára. Ma már ingatlanhoz jutni szinte maga a csoda, ha valakinek nem hullik az égből hozzá pénzeső.

2021. nov. 30. 04:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!