Mit tanácsoltok ez ügyben. Mit tanácsoltok?
Tisztázni kellene több dolgot is. Mit terheltek rá a házra? Mi volt az eredeti tartozás? Ilyenek nem évülnek el, tudtál róla, értesítettek, csak nem foglalkoztál vele. Azóta ez sajnos minden nap nő, kevesebb nem lesz. :(
Sajnos ez a struccpolitika oda vezet, hogy meghíznak a tartozások, sokszorosukra. Adhatsz be méltányossági kérelmet, és egy összegű fizetésnél talán engednek el a kamatokból. Legrosszabb esetben viszont kell felvenni valami adósságrendező hitelt, és szépen fizetni. Jelzáloghitel CSOK-os otthonra nem vehető fel a legjobb tudásom szerint.
Mit terheltek rá...? Ha folyamatosan kaptál értesítést, akkor nem számít az elévülés!
Most komolyan gondolod? Ne írjunk negatív dolgot - na de álságosan biztassunk inkább, hogy ne csinálj semmit, majd elfelejtik...????
Hiba volt nem azonnal egyezkedni azzAL a céggel, akik legelőször küldték a felszólítást. A késedelmi kamatok az egekbe tudják nyomni a tartozást. :(
Most nézem, mi ez az EOS...
Ez már egy behajtócég. Nem tudom, kinek tartoztál, de ezek a követeléskezelők megvásárolják mindenféle behajthatatlan adósságot, és aztán kíméletlenül megpróbálják behajtani. Az eredeti tartozás honnan származik?
Ja és az elévülésről pedig annyit, hogy... édesapám 2006-ban felvett valami áruhitelt amit nem fizetett... 145ezer forintot..
2012-ben meghalt.. megörököltem a tartozást.. 2018-ban tőlem akartak behajtani összesen 795ezer forintot. Méltányossági kérelemmel lecsökkentettem 300-ra.. de nem, nem évült el, még ennyi idő után sem.
Nem évült el természetesen. Fizesd ki.
A Csokos házra nem hiszem, hogy adnak hitelt.
Mivel ingatlanod van, előbb utóbb be fogja hajtani a pénzt. Ha más nem, akkor beáll az állam után, türelmesen kivárja, amíg leketyeg a csok, és akkor árverezteti a házad.
De addigra a kezdeti 350 ezredből már sok milliós tartozásdo lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!