Hogyan és mennyi hitellel jutottatok saját lakáshoz/házhoz?
27 éves vagyok, párom 29, már 5 éve együtt vagyunk, 4 éve együtt is élünk albérletben.. Na már most baromi nagy pénzkidobásnak tartom ezt az egész albérletesdit és nem utolsósorban egyre inkább azt érzem, hogy nem bírok már sokáig panelben/társasházban élni. Rengeteg suttyó paraszt lakik ezeken a helyeken (tisztelet a kivételnek), az egyik éjjel üvöltözve “kommunikál” a párjával, a másik hajnal egykor mos, a harmadik állandóan elefántokat megszégyenítő dübög, a negyedik veri a falat és még sorolhatnám. Már nem bírom idegekkel, elegem van. Pesten élünk, itt is dolgozunk, előtte családi házban laktunk, Szeretjük Bp-t, helyben vagyunk, közel a munkahely, közel van minden, este 9kor még simán találsz nyitva boltot stb, ellenben ugye a faluval.
Pár hónappal ezelőttig mikor agyaltunk, hogy jó lenne már saját lakas/ház stb, mindenáron Pestben gondolkodtam (páromnak Pest és vidék is megfelelne), de ez csak hitellel lehetséges és nem vagyunk hajlandóak 30-40 millióért 40 nm-es kis lukat venni, hogy aztán egy perc nyugalmunk se legyen. Mindketten vidék fele húzunk most már, párom főleg mivel ő világéletében ott élt, ott nőtt fel. Ott lenne egy telek, ami már adott és hát szívünk szerint építkeznénk. Én is és ő is 280 ezer nettót keresünk, van kb 4,5 millió Ft megtakarításunk, évek óta stabil munkahely, de bárhogy is számoltunk, osztottunk, szoroztunk, egy semmi hű de extra 100-110 nm-és ház felhúzása alaphangon 30 millió, de szerintem keveset mondtam. Ergo fel kéne vennünk vagy 30-35 milliót (az önerőt se tudom hirtelen hogy mennyi lehet ennyi hitelnél meg teljesen nem akarjunk lenullázni minden tartalékunkat), aminek nézegetve (min 20-25 év futamidővel) simán van 200 ezer a törlesztője vagy több. Albérletre rezsivel együtt 160at fizetünk havonta. Nem tudom, ez a 200 elég soknak hangzik és akkor ebbe még a rezsi nincs benne. Egyikünk majdnem teljes fizuja erre menne rá. Nem is tudom egyébként, hogy ilyen nettó fizuval adnak-e ennyi hitelt..?
Nézegettünk hazákat is ott vidéken, elképesztő milyen árban vannak... 20-25 milliók és akkor félig össze vannak dőlve, még kb 10-15-t rá kell költeni, hogy lakható legyen. Akkor viszont már inkább építünk és az tuti olyan lesz, amilyet mi akarunk. De ez a 30-35 mft hitel iszonyúan sok, baráti társaságban akinek van saját háza/lakása, max ilyen 10 milliókat vettek fel, nem tudom hogy. Van akinek segítettek szülők/nagyszülők, de én még senkit nem hallottam 30 milliót felvenni.
Bocsi hosszú lett, de egyszerűen a hócipőm tele ezzel az egésszel, egyre többet agyalok, de nem tudom mi lenne jó.
Ti nektek mennyi hitel kellett a saját otthonotokhoz?
Ja u.i.: gyerek biztosan nem lesz, így semmiféle babaváró, csok meg a jó ég tudja mi nem jöhet szóba... hisz ugye a gyerek nélküli párok nem számítanak a drága kormányunknak.....:))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!