Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elcserélhetem a lakáshiteles...

Elcserélhetem a lakáshiteles lakásom?

Figyelt kérdés

Persze a bank beleegyezésevel, és a hitelem átterhelném az új lakásra.

Létezhet ilyen?

tegnapelőtt 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod közvetlenül átterhelni/átjegyeztetni a lakáshiteled egy olyan lakásra, ami még nem a Tiéd, azaz amíg a Földhivatalban nem jegyzik be véglegesen a tulajdonjogodat, az eladó viszont nem fog ehhez hozzájárulni, amíg a Te lakásod nem tehermentes.

Ez róka fogta csuka helyzet.

tegnapelőtt 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csereszerződéssel elvileg nem lehetetlen, de rengeteg feltételnek kell megfelelni.
tegnapelőtt 18:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Olyan véleménye érdekel akié releváns szóval csinált már ilyet vagy ügyvéd.
tegnapelőtt 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Akkor menj el egy ügyvédhez és fizesd ki az óradíját! 😂
tegnapelőtt 20:56
 5/9 anonim ***** válasza:
2es vagyok. Ezzel foglalkozom a legnagyobb banknál.
tegnapelőtt 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, én is ilyenekkel foglalkozom, de én az összes banknál. Az ilyen ügylet akkor megoldható, ha a hitelt először kiparkoltatod ideiglenesen egy köztes ingatlanra (pl családtagéra), majd a csere után áthelyezteted a célingatlanra.
tegnapelőtt 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem. Bizonyos esetekbe csereszerződéssel megoldható.
tegnapelőtt 22:16
 8/9 anonim ***** válasza:

22.16-os, mint korábban írtam, a közvetlen átjegyzés akkor megoldható, ha belemegy a cserepartner abba, hogy hamarabb be legyen jegyezve a terhelt ingatlan tulajdonosának a tulajdonjoga a csereingatlanba, mint az Ő tulajdonjoga a terhelt ingatlanra.

Ebbe azért nem nagyon szoktak belemenni a cserepartnerek, én legalábbis biztos nem mennék bele, mert ez túl nagy kockázat.

tegnapelőtt 22:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem. Csereszerződés esetén nem.
tegnap 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!