Ez a hitel mekkora lehet valójában?
Felvettem 2x 750000 diákhitelt.
Tudom, tudom jobban utána kellett volna nézzek, most kb 1565000-et kell visszafizessek a kamattal együtt. De mivel idő előtt akarom vissza törleszteni, így valamennyit rá fognak számolni.
Sajnos nem vagyok tisztában ennek a kimenetelével, meg tudnátok mondani, hogy ez az összeg mekkora lehet?
Novemberben volt ilyen 1550000.
Gondolom most 60-65 lehet.
Ha ezen felül nincs plusz költség, az nagyon jó lenne.
#1 szabad felhasználású diákhitelem van, bge, és 2. évfolyam.
A szerződésszámom sajnos nem tudom hol lehet, de a visszatörlesztést úgyis élőben kezdem el a héten valamikor
Hát az alap infókat tudtam róla.
De nincs szükségem arra, hogy megkapjam, hogy jaj buta figyelmetlen éretlen életképtelen. Tudom hogy hibáztam azzal hogy nem olvastam át elég részletesen meg is bántam. Nagyon sokan ezt teszik, nekem nem kellett volna. De ezért kérek most segítséget.
De hogy mi a kérdés, még mindig nem értem. A Diákhitel Direktben ott az egyenleged. Belépsz az ügyfélkapuval, megnézed. Ott meg is nézheted, hogy mi a szerződésszámod. Ha le akarod állítani a folyósítást a köv. félévre (ha egyébként még megvan a hallgatói jogviszonyod), akkor szüneteltetést kérsz.
Ha egybe akarod visszafizetni, akkor felmondod a szerződést és utána elutalsz mindent.
Ha csak előtörleszteni akarsz, akkor utalsz és a közleménybe beírod a szerződésszám mellé az "előtörlesztés" szót is.
Minden infó fenn van a diákhitel weblapján.
Figyelmetlen voltam meg még a suli előtt vettem fel.
De egyebként fiatalon annyi hibát követ el az ember. Azóta sokkal tudatosabban bánok a pénzügyeimmel.
Be tudtam jelentkezni, látok mindent mostmár.
A kérdésem azért tettem fel, mert apukám előállt egy olyannal, hogy mivel korábban fizetem vissza a hitelt, mint ahogy kötelezően elkezdeném törleszteni, így fix lesz valami plusz költségem a kamatom meg az alaptőkén felül, és kissé beparáztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!