Készpénzt miért használnak még emberek, ha mindenkinek van bankkártyája?
Figyelt kérdés
És szinte majdnem mindenhol lehet már bankkártyával fizetni.
Egy volt munkatársam fiatal srác mondta hogy fizetéskor lenullázza bankszámláját, levesz mindent és otthon elrejti a készpénzt!!!
Basszus, azért azt nagyobb eséllyel lopják el mint a bankszámláról!
2020. okt. 4. 13:10
11/16 anonim válasza:
Személy szerint én nem szeretem a készpénzt, a kártyát le tudom tiltani azonnal, viszont ha a kp tűnik el vagy lopják el, akkor bukta. Ráadásul a két ingyenes kp felvételen kívül méregdrága pénzt felvenni.
12/16 anonim válasza:
A nagymamámnak nincs bankszámlaja, a nyugdíját a postás hozza így mindenhol készpénzt használ. Neki így jó én meg nem szólok bele.
13/16 anonim válasza:
Nálam van mindig kb. 10ezer készpénz tartalékba, de mindig, mindenhol kártyával fizetek. Azt én sem értem miért csinálják, hogy fizetéskor leveszik a pénzt, a főnököm is ezt csinálja, azt mondja azért, mert fél, hogy lelopják onnan. Hát oké. Én évente berakom állampapírba, kb. 300ezret hagyok meg a számlámon. Minden egyes kiadást vezetek papíron
14/16 anonim válasza:
Én mindig készpénzt használok. Nincs semmi különösebb oka. Csupán jobban szeretem magamnál tudni a pénzemet. Számomra ez nyújt biztonságérzetet. Illetve ha fizetek valahol így könnyebb borravalót adni.
15/16 anonim válasza:
Én mindenhol kártyával (telefonnal) fizetek, szerintem sokkal kényelmesebb és egyszerűbb. Ha pedig kaját veszek és nincs lehetőség kezet mosni, akkor főleg nem mindegy, hogy azt a pénzt fogom meg, amit már 10 ezer ember összefogdosta előttem, vagy a telefonomat, amit csak én.
16/16 anonim válasza:
Mi is kártyával fizetünk általában mindenhol, nem szeretünk magunknál tartani sok pénzt, plusz boltban csak oda érintem és már megyek is nem kell aprózni meg ilyenek. Így egyszerűbb, viszont valamennyi mindig van nálunk mert kisvárosban élünk és sok helyen, kisebb büfékben ha csak gyors ennénk valamit nem lehet kártyával fizetni, ezekre és hasonló esetekre van nállunk pár ezer kp de amúgy mind a kártyán, meg hát onnan megy az összes fizetni való, csekkek, stb. De nekem amúgy különösebb bajom nincs a kp-el, meg az sem igaz, hogy mindenkinek van bankkártyája. Az én családomban pl egy idős embernek sincs. Meg sok más embernek sem az országban. Sajnos nem is lehet mindenhol azzal fizetni. Ettől függetlenül ha lehet és kártyát használok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!