Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sehol nem jelentenek be, hogy...

Sehol nem jelentenek be, hogy kapok így hitelt? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal szeretnénk lakást venni a közeljövőben, viszont Én az elmúlt 10 évben vendéglátásban és futárként dolgoztam és 4 óránál többre sehol nem voltak hajlandóak bejelenteni. Jelenleg egy politikai cégnél call centerezek, heti 5-6 nap, napi 8 óra. 250-300at keresek de csak alkalmi bejelentéssel hajlandóak foglalkoztatni... A párom az elmúlt ~20 évben futárkodott és Ő sem volt 2-4 óránál többre bejelentve soha,pedig mindig 12 órában dolgozott... A hitelhez ugye kellene bejelentett munkaviszony,jó bérezéssel. De nem vagyunk diplomások,sem valakinek a valakijei így ilyen munkára esélyünk sincs. Április óta vállalkozó vagyok mert a futárkodáshoz kellett (Wolt,Netpincér),de mivel nem megy olyan jól jövő hónapban visszaadom mert sok pénzt visz el a vállalkozói+az autó karbantartása,így nem lesz meg az egy lezárt vállalkozói évem,tehát a hitelt megint buktuk... Ti mit csinálnátok a helyünkben? Ha elmegyek kasszázni Aldiba vagy Lidlbe bejelentenek ugyan, de képesítés nélkül kétlem hogy felvennének sajnos. Már 2x visszautasítottak...Más bejelentett munkahelyen meg jó ha 140-160ezerre bejelentenek,de az a hitelhez kevés. Van megoldás vagy diplomázzak le és 8-10 év múlva vegyük elő újra a dolgot?! Az kissé necces,mert babát is szeretnénk 5 éven belül... Kérlek segítsetek, mi lehet a megoldás?

2020. szept. 26. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Sporolsz vagy olyan helyen dolgozol ahol bejelentenek.
2020. szept. 26. 13:14
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Ha nincs rendes munkád meg jövedelmed, akkor hogy akarnád a hitelt törleszteni? Meg egyáltalán mire kellene hitelt felvenni, ha nincs semmid sem?
2020. szept. 26. 13:26
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Ebben az esetben azt javaslom, hogy valahogy dobjátok össze a KATA árát, és ne add fel a vállalkozóidat. Viszont h április óta vagy vállalkozó, akkor a lezárt üzleti éved leghamarabb 2022. januárjában lesz meg, mert csak az számít lezárt évnek, ami januártól decemberig tart. Így a tört éved kuka, hacsak nem tudsz mellett egyéb igazolható jövedelemet felmutatni.

Tudom, hogy nehéz a helyzet, de azért nem reménytelen normális bejelentett munkát találni. Vagy ha már van vállalkozóid, akkor olyat keress, ahol vállalkozóként "alkalmaznak" bujtatottan.

Sok opció nincs, igazolt, rendszeres jövedelem nélkül nem fogtok hitelt kapni.

2020. szept. 26. 13:35
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

3-as, ugye tudod, hogy nem igazán jó tanácsokat adtál? :-(

"azt javaslom, hogy valahogy dobjátok össze a KATA árát"

És ha összedobják, akkor mi van? Ezt írja a kérdező:

"Április óta vállalkozó vagyok mert a futárkodáshoz kellett (Wolt,Netpincér),de mivel nem megy olyan jól jövő hónapban visszaadom mert sok pénzt visz el a vállalkozói"

Tehát nem megy jól neki, ezért hiába lesz lezárt éve, NEM FOG HITELT KAPNI RÁ! Ráadásul a bankok nem kapkodnak a KATA-s hitelfelvevők után - magyarul nem szeretnek hitelt adni KATA-s vállalkozóknak.

"Vagy ha már van vállalkozóid, akkor olyat keress, ahol vállalkozóként "alkalmaznak" bujtatottan."

Nahát, ehhez meg külön "gratulálok"!

Épp most szigorít a NAV a bujtatott állások felderítésére, még jól meg is büntetnék a kérdezőt.

Az egyetlen jótanács, amit írtál és a kérdezőnek is írok:

keress egy bejelentett munkát.

Vagy spóroljatok nagyon.

Jut eszembe, 20-30 % önerő már megvan a lakásvásárláshoz?

2020. szept. 26. 14:03
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

"Sehol nem jelentenek be, hogy kapok így hitelt?"

Sehol. Örülj neki, mert amíg ilyen bizonytalan, nem bejelentett munkáid vannak, úgysem tudnád normálisan fizetni a hitelt.

2020. szept. 26. 14:04
 6/15 A kérdező kommentje:

1-es,köszi... 30 évig kellene spórolnom :D a gond meg pont az hogy nem akarnak bejelenteni.

2-es, igazán köszi... Van munkám,10 éve dolgozom, csak kb sehol nem jelentenek be... Ami ellen nem sokat tehetek :D

3-as, nagyon köszönöm a válaszod,megy a zöld kéz, örültem is nagyon a vállalkozóinak mert végre "emberszámba" vesznek általa és jól is indult nettó 350-400 volt havonta,de mióta mindenki futár a városban sajnos lefeleződött majdnem a bevétel,így vissza álltam a régi munkahelyemre és úgymond másodállásként kezelem a vállalkozást,heti 6-7 nap dolgozok így. Tulajdonképpen ez is bújtatott ami most van,de utána nézek hogy van-e hasonló lehetőség még. Köszi mégegyszer :)

2020. szept. 26. 14:05
 7/15 anonim ***** válasza:
61%

#4 egy ideális országban és világban maximálisan igazat adnék azzal kapcsolatban, hogy minden tanácsom rossz. De nem élünk ideális világban és ideális országban. A kérdező összeszed 300 ezer forintot, és vélhetően a fele lakhatásra, albérletre megy, miközben 60 ezres törlesztővel is intézhetné a lakhatását. Tehát VAN jövedelme.

A bújtatott foglalkoztatás pedig nem a munkavállalók hibája. A munkáltatók vérszemet kaptak, és a dolgozónak ha ilyen ajánlatok jönnek, akkor ezeket kell elfogadni, mivel nem fénnyel táplálkozik.

Rengeteg ember ki van szorulva a hitelpiacról, mert a munkáltatók baromira erkölcstelen, kizsigerelő emberek, főleg azokkal szemben, akiknek nem volt elég szerencséjük ahhoz, hogy egyetemi diplomára tegyenek szert. Pont azzal a réteggel csesznek ki a legjobban, akiknek szükségük lenne egy kis hátszélre. Az életben nem tud így egyről a kettőre jutni, ezért kellenek azok a "rossz" tanácsok, amiket adtam. Ha le tud igazolni átlagosan egy minimálbérnyi jövedelmet, akkor az összes többit másodlagosként mellészámolják.

Az pedig tévhit, hogy a vállalkozóknak nem adnak hitelt, de, adnak, az összes bevétel 60%-a képzi a jövedelmet. Nehezített pálya, de ha ez megfelel az elvásároknak, akkor lehetséges, és a kérdezőnek van még több mint egy teljes éve abszolválni ezeket a kritériumokat. Btw 1 db nagyon szigorú bank van aki a korona miatt úgy döntött, hogy nem fog hitelezni kata ev-nek.

2020. szept. 26. 14:20
 8/15 A kérdező kommentje:

4-es, köszi a segítséget, van némi önerőnk már, illetve ingatlant is be tudnánk vonni a hitelbe.

5-ös, évek óta albérletet fizetünk (jelenleg 140.000+rezsi), sosem késünk és semmi gond nincs,mindkettőnk fizetése nettó 250.000 fejenként. Az egyetlen bibi hogy sehol nem jelentenek be 2-4 óránál többre mert akkor sokat kellene fizetni utánunk... A vírus miatt elvesztettem a munkám ugyan de 1 hét alatt megoldottam és vállalkozó lettem, minden ment tovább. Előtte 3 évig dolgoztam egy helyen, szintén ilyen csodálatos bejelentéssel 3 havonta más céghez voltam átjelentve 4 órákra(pedig 12 óráztam 5 napban) pedig a munkahelyem nem változott csak a főnökeimnek így olcsóbb volt. Nem tudom ez miért bizonytalan neked :D Én évek óta, szünet nélkül dolgozom a munkáltatók a hibásak mert nem hajlandóak bejelenteni. Nem segélyből vagy nem tudom miből élek hanem rendesen dolgozok.

2020. szept. 26. 14:50
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogyha efo-val dolgozol és havi 250-et kapsz, akkor jövőre adóbevalláskor kb napi 1000 Ft-nyi szja-t be kell majd fizetned? Tehát havi 15.000 Ft.
2020. szept. 26. 14:54
 10/15 anonim ***** válasza:
56%
Menjetek ki pár évre külföldre vendéglátózni, nagyon más opció nincs ebben az esetben.
2020. szept. 26. 15:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!