Sehol nem jelentenek be, hogy kapok így hitelt? Bővebben lent
Sziasztok!
A párommal szeretnénk lakást venni a közeljövőben, viszont Én az elmúlt 10 évben vendéglátásban és futárként dolgoztam és 4 óránál többre sehol nem voltak hajlandóak bejelenteni. Jelenleg egy politikai cégnél call centerezek, heti 5-6 nap, napi 8 óra. 250-300at keresek de csak alkalmi bejelentéssel hajlandóak foglalkoztatni... A párom az elmúlt ~20 évben futárkodott és Ő sem volt 2-4 óránál többre bejelentve soha,pedig mindig 12 órában dolgozott... A hitelhez ugye kellene bejelentett munkaviszony,jó bérezéssel. De nem vagyunk diplomások,sem valakinek a valakijei így ilyen munkára esélyünk sincs. Április óta vállalkozó vagyok mert a futárkodáshoz kellett (Wolt,Netpincér),de mivel nem megy olyan jól jövő hónapban visszaadom mert sok pénzt visz el a vállalkozói+az autó karbantartása,így nem lesz meg az egy lezárt vállalkozói évem,tehát a hitelt megint buktuk... Ti mit csinálnátok a helyünkben? Ha elmegyek kasszázni Aldiba vagy Lidlbe bejelentenek ugyan, de képesítés nélkül kétlem hogy felvennének sajnos. Már 2x visszautasítottak...Más bejelentett munkahelyen meg jó ha 140-160ezerre bejelentenek,de az a hitelhez kevés. Van megoldás vagy diplomázzak le és 8-10 év múlva vegyük elő újra a dolgot?! Az kissé necces,mert babát is szeretnénk 5 éven belül... Kérlek segítsetek, mi lehet a megoldás?
Szia!
Ebben az esetben azt javaslom, hogy valahogy dobjátok össze a KATA árát, és ne add fel a vállalkozóidat. Viszont h április óta vagy vállalkozó, akkor a lezárt üzleti éved leghamarabb 2022. januárjában lesz meg, mert csak az számít lezárt évnek, ami januártól decemberig tart. Így a tört éved kuka, hacsak nem tudsz mellett egyéb igazolható jövedelemet felmutatni.
Tudom, hogy nehéz a helyzet, de azért nem reménytelen normális bejelentett munkát találni. Vagy ha már van vállalkozóid, akkor olyat keress, ahol vállalkozóként "alkalmaznak" bujtatottan.
Sok opció nincs, igazolt, rendszeres jövedelem nélkül nem fogtok hitelt kapni.
3-as, ugye tudod, hogy nem igazán jó tanácsokat adtál? :-(
"azt javaslom, hogy valahogy dobjátok össze a KATA árát"
És ha összedobják, akkor mi van? Ezt írja a kérdező:
"Április óta vállalkozó vagyok mert a futárkodáshoz kellett (Wolt,Netpincér),de mivel nem megy olyan jól jövő hónapban visszaadom mert sok pénzt visz el a vállalkozói"
Tehát nem megy jól neki, ezért hiába lesz lezárt éve, NEM FOG HITELT KAPNI RÁ! Ráadásul a bankok nem kapkodnak a KATA-s hitelfelvevők után - magyarul nem szeretnek hitelt adni KATA-s vállalkozóknak.
"Vagy ha már van vállalkozóid, akkor olyat keress, ahol vállalkozóként "alkalmaznak" bujtatottan."
Nahát, ehhez meg külön "gratulálok"!
Épp most szigorít a NAV a bujtatott állások felderítésére, még jól meg is büntetnék a kérdezőt.
Az egyetlen jótanács, amit írtál és a kérdezőnek is írok:
keress egy bejelentett munkát.
Vagy spóroljatok nagyon.
Jut eszembe, 20-30 % önerő már megvan a lakásvásárláshoz?
"Sehol nem jelentenek be, hogy kapok így hitelt?"
Sehol. Örülj neki, mert amíg ilyen bizonytalan, nem bejelentett munkáid vannak, úgysem tudnád normálisan fizetni a hitelt.
1-es,köszi... 30 évig kellene spórolnom :D a gond meg pont az hogy nem akarnak bejelenteni.
2-es, igazán köszi... Van munkám,10 éve dolgozom, csak kb sehol nem jelentenek be... Ami ellen nem sokat tehetek :D
3-as, nagyon köszönöm a válaszod,megy a zöld kéz, örültem is nagyon a vállalkozóinak mert végre "emberszámba" vesznek általa és jól is indult nettó 350-400 volt havonta,de mióta mindenki futár a városban sajnos lefeleződött majdnem a bevétel,így vissza álltam a régi munkahelyemre és úgymond másodállásként kezelem a vállalkozást,heti 6-7 nap dolgozok így. Tulajdonképpen ez is bújtatott ami most van,de utána nézek hogy van-e hasonló lehetőség még. Köszi mégegyszer :)
#4 egy ideális országban és világban maximálisan igazat adnék azzal kapcsolatban, hogy minden tanácsom rossz. De nem élünk ideális világban és ideális országban. A kérdező összeszed 300 ezer forintot, és vélhetően a fele lakhatásra, albérletre megy, miközben 60 ezres törlesztővel is intézhetné a lakhatását. Tehát VAN jövedelme.
A bújtatott foglalkoztatás pedig nem a munkavállalók hibája. A munkáltatók vérszemet kaptak, és a dolgozónak ha ilyen ajánlatok jönnek, akkor ezeket kell elfogadni, mivel nem fénnyel táplálkozik.
Rengeteg ember ki van szorulva a hitelpiacról, mert a munkáltatók baromira erkölcstelen, kizsigerelő emberek, főleg azokkal szemben, akiknek nem volt elég szerencséjük ahhoz, hogy egyetemi diplomára tegyenek szert. Pont azzal a réteggel csesznek ki a legjobban, akiknek szükségük lenne egy kis hátszélre. Az életben nem tud így egyről a kettőre jutni, ezért kellenek azok a "rossz" tanácsok, amiket adtam. Ha le tud igazolni átlagosan egy minimálbérnyi jövedelmet, akkor az összes többit másodlagosként mellészámolják.
Az pedig tévhit, hogy a vállalkozóknak nem adnak hitelt, de, adnak, az összes bevétel 60%-a képzi a jövedelmet. Nehezített pálya, de ha ez megfelel az elvásároknak, akkor lehetséges, és a kérdezőnek van még több mint egy teljes éve abszolválni ezeket a kritériumokat. Btw 1 db nagyon szigorú bank van aki a korona miatt úgy döntött, hogy nem fog hitelezni kata ev-nek.
4-es, köszi a segítséget, van némi önerőnk már, illetve ingatlant is be tudnánk vonni a hitelbe.
5-ös, évek óta albérletet fizetünk (jelenleg 140.000+rezsi), sosem késünk és semmi gond nincs,mindkettőnk fizetése nettó 250.000 fejenként. Az egyetlen bibi hogy sehol nem jelentenek be 2-4 óránál többre mert akkor sokat kellene fizetni utánunk... A vírus miatt elvesztettem a munkám ugyan de 1 hét alatt megoldottam és vállalkozó lettem, minden ment tovább. Előtte 3 évig dolgoztam egy helyen, szintén ilyen csodálatos bejelentéssel 3 havonta más céghez voltam átjelentve 4 órákra(pedig 12 óráztam 5 napban) pedig a munkahelyem nem változott csak a főnökeimnek így olcsóbb volt. Nem tudom ez miért bizonytalan neked :D Én évek óta, szünet nélkül dolgozom a munkáltatók a hibásak mert nem hajlandóak bejelenteni. Nem segélyből vagy nem tudom miből élek hanem rendesen dolgozok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!