Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha 2024.11 és 2025.02 hó...

Ha 2024.11 és 2025.02 hó között 1.47 millió Ft értékben vettem Bitcoint akkor adóznom kell utána, ha megvárom míg ismét 1.47 millió lesz a portfólióm értéke (mínuszban vagyok perpill) és kifizetem?

Figyelt kérdés

Sajnos rájöttem, hogy totálisan nem értek a bitcoin-hoz/kriptovalutákhoz és semmilyen tőzsdei/pénzügyi dolgokhoz ezért minél hamarabb minél kevesebb veszteséggel szeretnék kiszállni úgy, hogy ne adózzak utána és mindent tolnám bele ismét állampapírba (az legalább adómentes és nem kell hozzá ész).

A kérdésben említett időszakban eltérő árfolyamon vásároltam BTC-t egy-egy napokon.

Excelben a vásárlások szummája: 1.48 millió Ft (kerekítve).

A Balance Conversion (jelentsen ez bármit): 4400 Ft

Bitcoin appomban (crypto.com) jelenleg 1.26 millió Ft-ot ír portfólióm értékeként.

Arra gondoltam, hogyha ismét 1.48-ra felmegy az értéke, akkor gyorsan kifizetem, örökre elfelejtem a kriptózást és imádkozom, hogy ne büntessen meg a NAV.

Ugyanis abszolút nem értem hogyan működik az adózása. Utána is néztem már, de továbbra sem értem nekem majd mit kellene (vagy nem szükséges) bevallani, mit jelent, hogy adókiegyenlítés stb.

De egzakt kérdésem: a fenti elgondolás esetén kellene nekem majd adót fizetni miután megvárom hogy ismét 1.48 millió legyen és kifizetem Revolut-ba (vagy legrosszabb esetben OTP-re ha előbbit nem engedi)? (a kifizetéstől is tartok)

tegnap 12:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Legjobb az lenne, ha lenne valami online kripto tanácsadó aki megcsinálná majd helyettem minden bevallással/adózással kapcsolatos teendőt ha elküldöm neki az Excelemet. Esetleg van ilyen ember aki online ezzel foglalkozik és HIVATALOS referenciával/honlappal rendelkezik? Mert akkor mégsem fizetném ki azonnal a BTC-met.
tegnap 12:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem keretkezik forintban számított nyereséged, akkor nem kell sem adózni, sem bejelenteni.
tegnap 14:53
 3/4 A kérdező kommentje:

#2:

És onnan akkor euróban ki tudom utalni Revolut-ra ha OTP-ből fizettem be? Mert csak Revolut-on van eurós számlám.

És ha forintban mutatja a BTC egyenleget akkor app-on belül át tudom vagy át kell váltani euró-ra?

tegnap 16:03
 4/4 anonim válasza:
Vissza fog erősödni a Bitcoin a 100.000 dollár feletti árfolyamra ne félj! Trumpék megcsinálják a stratégiai Bitcoin tartalékot az amerikai kormánynak, ami repíteni fog az árfolyamon. Csak várni kell. 1,5 millió forint amúgy se vészes összeg, nem kell rosszul aludnod miatta. Csak ne kövesd el azt a hibát mint annyi kisbefektető: hogy a magas vidámparki hullámvasútból egyből kiugrasz 30 másik emberrel együtt, csak mert indulás után lefelé indult el és nem egyből felfelé. Az az 5 ember fog jól járni vele, aki megvárja a vasúton a menet végét.
tegnap 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!