Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vennétek fel 16.5 millió ft...

Vennétek fel 16.5 millió ft önerővel 39 évesen lakáshitelt egyedül, ha nettó 595 ezret keresek tanárként és 25 millió az ingatlan értéke Miskolcon? Párom nincs, így egyedül fizetném végig, havi 250 ezret is tudnék egyszerre fizetni (élelem ingyen).

Figyelt kérdés
febr. 8. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem vállalható, de én kisebb havi törlesztőt vállalnék, hogy maradjon pénzügyi mozgásterem.
febr. 8. 12:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Nekem havi 40-50 ből megvan a kaja, mert tesóm szakács és ebédet mindig ingyen hoz, így csak a vacsora és reggeli beszerzése a szükséges. Előbb néztem hitelösszeget, 8.5 millió, 7 év, havi 150 ezer törlesztő. De olyan 1/3-ig a fizetésemnek bevállalnám a törlesztőt, csak minél előbb kifizethessem.
febr. 8. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Pwrsze, miert ne?
febr. 8. 12:57
 4/12 aHermann válasza:
100%

Szia!

Esetleg kisebb törlesztő, és olyan szerződés, amely biztosít évente biz. összegű előtörlésztést. Emellett gyűjtögetni, hogy hamrabb végtörlessz.

A kisebb törlesztővel nem leszel kicentizve, ha bármi negatív anyagi változás lesz,nem kell azon kattognod, hogy fizesd a törlesztőt.

Amúgy munkáltatói kölcsön nincs? Azért az kedvezőbb feltételű, nem az egész hitel lenne piaci.(A közszférában nem mindig publikálják, h van.)

febr. 8. 17:06
 5/12 A kérdező kommentje:

,,Amúgy munkáltatói kölcsön nincs?"

Jó kérdés, meg fogom kérdezni.

febr. 8. 17:54
 6/12 anonim ***** válasza:
#2 ez ok, de nem csak a kaja a kiadás ám. Egy lakásnak van rezsije is, kell költeni is rá, pl ha valami elromlik kicserélni, megjavíttatni, takarítószerek, személyes higiénia, nem árt néha egy fodrász, új cipő, ruha, némi kulturális élmény, közlekedni, ilyesmik. Bármikor jöhet egy váratlan kiadás, vagy bevételkiesés, pl betegség, táppénz. Ha megvetted a lakást, az is költségekkel jár, illetékek, ügyvéd, be is kell rendezni, stb.
febr. 8. 18:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennyi bevállalható
febr. 8. 18:39
 8/12 A kérdező kommentje:
6. Van még 1.2 millióm a 4 %os vagyonszerzési illetékre és az ügyvédre.
febr. 8. 19:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen fizetéssel én is vállalnám, bár havi 200 ezernél többet nemigen fizetnék, akkor sem, ha megtehetném. (Amúgy tanárként hogyhogy nem tudod, hogy a forintot Ft-nek rövidítjük?)
febr. 9. 01:15
 10/12 A kérdező kommentje:
De, tudom, foldrajz, biosz, kemia szakos tanar vagyok. Csak nem hasznalom valami berogzodes miatt.
febr. 9. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!