Beépítés történt és nem engedélyeztették, így kaphatunk lakáshitelt rá?
Figyelt kérdés
Szeretnénk venni egy házat, aminek a terasza lett előszobának beépítve. 50% önerő 50% lakáshitel lenne.jan. 2. 11:40
1/4 anonim válasza:
Ebben az esetben a lakás bejárata jogilag rendezetlen. Támogatott hitelt szeretnétek, vagy piaci hitelt? Bankfüggő, a legtöbb banknál ez elutasítási ok.
2/4 anonim válasza:
Több hozzászólás alapján is az a tapasztalat, hogy megoldható a banki hitel és a támogatott is, csak a jogszerűtlenűl beépített részt nem veszik figyelembe az értékbecslésnél.
Lényegében a terasz rajta van a térképen gondolom, meg a ház is, egyszerűen a beépített részt úgy tekinti majd az értékbecslő, mintha nem lenne beépítve, annyival kevesebbre értékeli.
Akkor lenne nagyobb gond ha a ház nem lenne a térképen. Több olyan kommentet is olvastam ahol a házhoz hozzá lett építve, de nem szerepelt a térképen, ott is átment a bírálaton csak nem vették figyelembe.
3/4 anonim válasza:
13.02, nekem több ügyletem is elutasításra került volna ilyen esetekben, ha nem járok utána. Nem mindegy, mi a nem jogtiszta rész? Itt a fő probléma az, hogy pont a bejárat lett elzárva a terasz beépítéssel. Pl ha oldalirányban építettek volna hozzá valamit, vagy ha jogilag rendezetlen egy garázs, vagy valamilyen melléképület, az nem olyan nagy gond, ilyen esetben van bank, aki nem foglalkozik vele, de van, ahol elvárás, hogy a főépület térképe rendezett legyen.
4/4 anonim válasza:
Eleve nem vennék ilyen ingatlant.
Hogyan állapodnátok meg az építési hatóság felé az ügy rendezéséről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!