Hogyan juthatok sürgősen pénzhez a legkevesebb hosszú távú hátránnyal?
Szükségem lenne 150ezer Ft-ra.., mert elcsúsztam az új munka megkezdésével...
Ennek következtében 10 nappal később érkezik majd a fizetés, mint ahogyan a főbérlő várja a bérleti díj kiegyenlítését.
Sajnos vele nem tudom megbeszélni a késlekedést, a szerződésben is fixen rögzítve lett a díj teljesítésének dátuma.
A családtól nem szeretnék kérni, rém kínosnak érzem, mert úgy tudják, késlekedés nélkül talaltam új munkát (diákmunka után pályakezdőként), viszont sajnos tényleg elhúzodott néhány hetet az új megegyezés és munkábaállás.
Barátoktól szintén nem merek/szeretnék..
Roppant ciki szerintem az ilyen helyzet.
Személyi kölcsönt nem feltételezem, hogy adnak.., mivel még csak nemrégiben jött létre a munkaviszony.
Egyszer tőlem egy PhD-s oktatóm kért kölcsön legnagyobb meglepetésemre 20ezer Ft-ot. Majd hallottam, hogy másoktól is kért kisebb-nagyobb összegeket. Gondolom így próbálta megoldani, hogy több helyről kisebb összegekben meglegyen a befolyó money.
Eladni most nem tudok semmit akkora értékben...
Tud valaki valahogyan segíteni? Ötletek, tippek stb. formájában?
Nagyon köszönöm!!!!!
Ha eddig rendszeresen érkezett munkabér a számládra, akkor talán megpróbálhatnál egy folyószámla hitelt kérni a banktól.
Ha több hónap kihagyás volt, akkor nem fog menni, de ha csak 1-2 hét, akkor simán összejöhet.
Ha nem munkabér címén érkezett összeg a számládra diákmunkaként - akkor sem adnak - de egy próbálkozást azért megér.
Másik ötletem a Provident, Cofidis - esetleg náluk is összejöhet, de ott gyorsan csak házhozjövős szolgáltatással adnak - az meg roppant drága mulatság :-(
"150 eFt nem olyan nagy összeg"...
Khmm... csak szólok, hogy sok embernek ez EGY HAVI FIZETÉSE 4
De ha Neked nem nagy összeg, akkor akár adhatnál is a kérdezőnek kölcsön :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat!! =)
Sajnos az utóbbi 2 hónapban nem a folyószámlára érkezett a diákmunka kifizetése.
2-es; nagyon kínosnak tartom a kölcsönkérést, nekem olyan megalázónak tűnik. :(
Szerencsémre nem vagyok ítélkező, így például a tőlem kölcsönt igénylő matematika tanáromról sincs semmilyen negatív véleményem (annak ellenére, hogy nem tudta visszaadni a kért összeget).. Viszont az eddigi tapasztalatok alapján mindenkiben megjelenik egy megbélyegző érzet ha valaki anyagi segítséget kér tőle.. Onnantól valahogy lealacsonyodik az adott személy a szemükben (nem vállalkozók eseteire értve, ahol nem számít nagy tételnek egy-egy ilyen összeg a többtíz- akár többszáz milliós befektetések mellett).
Plusz kevés olyan barátom van, akik rendelkeznek olyan megtakarítási kerettel, hogy bátran kölcsönt tudnának adni (még ha csak 1-2 hétre lenne is szükség). :)(:
hát most őszintén nem értelek.
kínos meg megalázó...és?
inkább kirakatod magadat az albérletből, mert kínos kölcsönkérni a családtól?
na meg gondolom 10 nap múlva egy összegben vissza tudnád nekik adni, szóval még arról sincs szó, hogy te ezt sok hónap alatt szeretnéd kis részletekben visszaadni.
úgyhogy szerintem nincs ezzel semmi gáz, ha tudnak segíteni, én már rég megkértem volna őket.
Azért tartom kínosnak a családdal szemben, mert nem tudnak róla, hogy nem sikerült időben találnom munkát. Így feltételezik, hogy nyilván az első havi fizetésemből már tudom fedezni a bérleti költségeket.
A bizalmatlanság oka az ,hogy sajnos nagyon konzervatív, vaskalapos, csőlátásos elveket hoznak magukkal a szüleim, és próbálják továbbadni nekünk..
Gyakorlatilag egy perc szabadidőm, és privát életem nem volt mellettük, az ő életüket éltem minden időt a saját ritmusuk szerint beosztva..
Emiatt szerettem volna minél hamarabb elköltözni (hosszú évtizedekig tűrtem, de teljesen ráment az egészségem), és amint sikerült albérletet találni már költöztem annak hírében, hogy egyidejűleg munkát is találtam.
Persze sikerült is találnom, de 3 hétbe telt valójában...
Szóval jól benne vagyok a ... :P
Menj az oktatódhoz, hogy nagyon sürgősen kéne vissza a pénzed, mert megszorultál. Máris csak 130 ezret kell összekaparj. Ha családtól, barátoktól nincs segítség, akkor Cofidis, Cetelem, Provident. Más megoldás nincsen, épp te magad írtad le.
Amúgy se oldódik meg a problémád azzal, hogy egyszer kapsz ismerőstől és 10 nap múlva visszaadod, mert következő bérleti díjnál ugyanitt fogsz állni, mert most 2-szer kell így fizetned lakbért 1 fizetésből. Ekkora összeget nem biztos, hogy elbír a fizetésed (és még élned is kell).
Elmagyarázom egy példában: Tegyük fel, hogy kapsz 250 nettót és hónap 1-én kell fizess. 10-én kapsz fizut, visszaadod a kölcsönt, maradt 100 ezred. De következő lakbér megint 1-éig kell majd, de neked nincs annyid, majd 10-én lesz újra, vagyis megint kölcsön kell. Ezt megoldja a kis összegű kölcsön a fenti pénzintézeteknél. Nyilván nem olcsó, de te nagy bajban vagy.
Igen, marad a Cofidis vagy a Provident szerintem.. :/
Maximális kamattal..
De ez ilyen.., mert kis összegű kölcsön.
Szerencsére sikerült másodállást is intéznem, ahol hamarosan kezdhetem is a munkát. Így mindenképpen kijön a következő hónapokra már a fedezet... még akkor is ha ugye mindig csúszik a fizetések dátuma az albérlet díjbekérő időpontjához viszonyítva.
Mert 10.-e után már nagyobb összeget kapok, szóval abból félre tudom tenni a következő havi bérleti díj egy részét, másik része pedig kijön a másodállásból, mert ott kéthetente fizetnek.
Bár mindenképpen húzós így a megélhetés szempontjából (fogyókúrázni kell az 50kg mellett is :D). :P
A lakhatás szolgáltatásokkal együtt elviszi az elsődleges kereset ~70%-át, szóval több, mint 2/3-át. :S
Kicsit brutál.. :)(:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!