Az én számlacsomagom esetében mi a legkedvezőbb megoldás 1 millió forint készpénzfelvételére?
Otp Bank Junior (18-24 korig) számlával rendelkezem. A bank oldalán közzétett hirdetmény alapján idegen bankfiókban történő készpénz felvétel kedvezőbb mint a számlavezető bankfiókban. Az interneten böngésztem ezzel kapcsolatban cikkeket és ott egy hozzászólásban olvastam, hogy egyik bank sem foglalkozott vele. Esetleg tudtok erről mondani valamit? Tapasztalatok?
Előre köszönöm a hozzászólásokat!
"A bank oldalán közzétett hirdetmény alapján idegen bankfiókban történő készpénz felvétel kedvezőbb mint a számlavezető bankfiókban."
Hogy mondod? Kicsit azért hihetetlennek hangzik, főleg annak tudatában, hogy ha a kártyádat más ATM-énél használod az is sokkal drágább, mint a sajátnál. Sőt! Az a saját ATM ami egy bankfiókon belül helyezkedik el, onnan már sokkal drágább a kp felvétel, mint abból, ami nem oda van felszerelve.
Mindegy is. Azért megnézném melyik bank az, aki azt mondja: gyertek ide OTP-sek, mi olcsóbban adjuk ki a pénzeteket, mint a számlavezető bankotok, annak ellenére, hogy ez esetben több adminisztratív munka van, mintha házon belül intéznétek (és ezért mi fizetünk a saját ügyintézőinknek is, az ügyfeleink pénzéből).
Ááá, mondj konkrét dokut és oldalszámot! Nem hiszem el!
pedig így van, ahogy a kérdező írta. A díj egy fix + egy %-os részből áll. A fix jóval magasabb idegen fiókban, a % viszont ott alacsonyabb. Szóval nagyobb összegnél tényleg az idegen bank a kedvezőbb.
Az idegen bank nem különösebben hívogatja az OTP ügyfeleit pénzt felvenni, de a díjat az OTP számolja fel (a másik banknak ő fizet), tehát ez az ő üzleti döntése, hogy nagyobb összeg felvételét inkább máshova irányítja.
Igen, van ilyen hirdetményi sor, ezen felbuzdulva be is vonultam egy idegen bankhoz nagy reményekkel, amikor több pénzt kellett kivennem, de ott úgy néztek rám, mint a földönkívülire, szóval elméletileg létezik, gyakorlatilag nem.
Ha ATM-mel trükközöl is, a kártyalimited max. napi 300 ezer, tehát 4 alkalom, mire kiveszed, ergo 4x kell a díjat megfizetned.
Én végül úgy oldottam meg a kérdést, hogy kollégámnak átutaltam a pénzt, ő Jump számlás volt, és kivette nekem fix díjért. (Lakásra vettem ki több milliót, és így több tízezret spóroltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!