Létezik bármilyen anonim megoldás utalásra?
Hol kéne online számlát nyitnom ahhoz, hogy ha valaki pénzt akar utalni rá, az ne tudja meg az igazi nevemet?
Túlságosan személyes adatnak tartom a számlaszám-név kombinációt, és nem értem, miért nem megvalósítható az, hogy ha az embernek van egy számlaszáma, akkor kizárólag az alapján legyen beazonosítva.
Nyilván a banknak kiadnám, de az átutalóknak nem szívesen.
Erre keresnék megoldást, bízom benne, lesz ilyen :)
Ez tényleg nagyon zavaró.
Nekem van egy 25 éves húgom, aki tanárként albérletben majdnem éhenhal a 140 ezres fizetéséből. De büszke segítséget elfogadni. Én meg programozóként lazán megkeresem ennek a négyszeresét, simán utalhatnék neki, csak a nevem ne lenne ott...
#5: akkor még egyszer kifejtem: értelmetlennek, és feleslegesnek tartom név megadását, mert ha valaki utal valakinek, akkor az úgy fog történni, hogy megadnak neki egy számlaszámot, mert az a mérvadó, és a számlaszám alapján fog utalni, nem azért, mert az illetőt Kis Józsinak hívják.
Szimplán csak azt nem értem, miért nincs a mai világban lehetőség arra, hogy kizárólag számlaszám alapján elég legyen utalni valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!