Mi a különbség az IBan és a számlaszám között?
Az IBAN a rendes számlaszámod - annak különbséggel, hogy az első pár karakter egy országazonosító (ISO kód) + egy ellenőrző szám + a bankod azonosító kódja.
Ezek után meg a hagyományos számlaszám következik.
Ha belföldön akarsz utalni egyszerűen lehagyod az elejéről a sallangot és az utolsó 3x8 karakter a számlaszám.
"Használtam IBan keresőt, de nem azt a címet írja ki, mint amit a kártya tulaja írt nekem címnek"
De milyen címre gondolsz? Akinek utalsz, megadta az iban számát? Oda utalj. Cím nem kell.
Akinek kéne utaljak leírta a nevét, a lakcímét, a telfonszámát és a számlaszámát. A számlaszámot írtam be egy keresőbe, ahol kiírta az iban, a bic kodot, meg egy lakcimet es ezek kozul csak az utobbit tudtam ellenorizni es az nem stimmelt.
Irtam az illetonek, h szamlaszam alapjan nem tudok utalni, kuldje el az IBant, erre kuldott 8 szamjegyet... en erzem magam hulyenek, mert nem tudja leirni azt a huszon valahany szamot-.-“
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!