Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vettél karácsonyi ajándékot...

Vettél karácsonyi ajándékot hitelre?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 18:36
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
Nem mondom meg, csak érdekelnek mások válaszai.
Trollkodni jöttem. :)
34 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Természetesen nem. Aki ilyet csinál az pénzügyileg rendkívül képzetlen ember.
tegnapelőtt 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Semmilyen karácsonyi ajándékot nem vettem mert nrm vagyunk keresztények de hitelre ajándékot akkor se vennék ha kioperálnák a fél agyam.
tegnapelőtt 19:21
 3/7 A kérdező kommentje:

"Aki ilyet csinál az pénzügyileg rendkívül képzetlen ember."

Ha átlátja, hogy mennyit vesz fel és mennyit kell majd visszafizetnie mennyi időn belül, ennek tudatában vállalja, akkor lehet pénzügyileg képzett az illető, nem?

tegnapelőtt 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

3

Nem. Akkor is kizárt.

tegnapelőtt 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha átlátja és vállalja is, akkor még bolond is ráadásul.
tegnapelőtt 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügyileg képzett ember okosan használja a hitelt - arra, hogy azzal nyereségesen jöjjön ki. Lehet ez jól időzített és pozícionált ingatlan, vagy életképes vállalkozás bővítése. Ami nem lehet, az egy (valószínűleg rohamosan) értékvesztő ajándék.
tegnapelőtt 20:10
 7/7 nb2019 ***** válasza:
100%

Egyedül abban az esetben csinálhat ilyet pénzügyileg képzett (inkább azt mondanám tudatos) ember, ha 0% THM-es a hitel, és elég nagy az összeg ahhoz, hogy az előny megérje azt a plus energia-befektetést, amivel egy hitelfelvétel (még ha egyszerűsített röptében történő is) jár. Megkockáztatom, az esetek 99,9%-a nem ilyen.

Ellenkező esetben a tudatos ember (ha kell) hónapokkal előre elkezdi félrerakni a szükséges összeget. De én inkább amondó vagyok, hogy nem kell az ajándékozás miatt komoly költségekbe verni magunkat.

tegnapelőtt 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!