Mit jelent, hogy intézi az ügyvédet és kedvező hitelt kalkulál nekünk?
Ha vevő vagy ne az eladó intézze neked az ügyvédet.
Azt hinnénk ez bárkinek evidens…
Saját ügyvédet keress.
szerződés aláírás előtt meg beszélj a bankkal, és kérj előzetes hitelbírálatot.
Ha biztosra akarsz menni, ezeket neked kell megoldani nem az ingatlanosnak, vagy az eladónak
Ha az ingatlanos hitelközvető is (nagy cégeknél simán előfordul, hogy az iroda foglalkozik ilyennel is) akkor el tudom képzelni, hogy tud segíteni a hitel-felvételben. Közel sem biztos, hogy kedvezőbb lesz mint ha nem rajta keresztül menne, de ha az ügyintézést segíti, megérheti. Ezért ő követítői díjat kap a banktól, szóval nem szabad, hogy tőled is pénzt kérjen a szolgáltatásaiért). Persze ha megvannak a kalkulációk, magad is utána tudsz számolni a banki oldalak alapján jobb-e mint amit az utcáról beesve kapnál. De ha nem, még akkor is megérheti hogy nem a te idődet viszi a folyamat egy része.
Ha nem ez a helyzet, akkor meg érdemes piaci hitelközvetítőn keresztül ajánlatokat kérni. (Én is így vettem fel anno a hitelemet, és nem bántam meg.)
A meg evidens, hogy (hacsak nincs tapasztalatod ingatlan-ügyekben) akkor saját ügyvéd lássa a szerződés-tervezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!