Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit jelent, hogy intézi az...

Mit jelent, hogy intézi az ügyvédet és kedvező hitelt kalkulál nekünk?

Figyelt kérdés
Eladónk ingatlanossal árulja a házat. Megegyeztünk külön, nincs kizárólagosság. De ügyvéd kérdésben segítségét kértük. Mondta hogy tud olyan ügyvédet, aki tudja mi kell a szerződésbe (házhoz hozza), hogy a bank elfogadja a lakáshitelhez. (OTP) És mondta hogy tud nekünk kedvező hitelt is kalkulálni. Ez mit jelent? Okleveles ingatlanközvetítő, Értékbecslő, Hitelügyintéző a hölgy. Még sosem volt ilyen segítségünk, mindig egyedül intéztük a hitelt és az ügyvédet is.
tegnapelőtt 19:19
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Vigyázz! Lehet, hogy etetnek.
tegnapelőtt 19:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Hogy érted?
tegnapelőtt 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Ha vevő vagy ne az eladó intézze neked az ügyvédet.

Azt hinnénk ez bárkinek evidens…

tegnapelőtt 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Saját ügyvédet keress.

szerződés aláírás előtt meg beszélj a bankkal, és kérj előzetes hitelbírálatot.

Ha biztosra akarsz menni, ezeket neked kell megoldani nem az ingatlanosnak, vagy az eladónak

tegnapelőtt 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Ügyvédet szerintem érdemes neked intézni, mert akit te fizetsz jobban képviseli az érdekeid mint akit az ingatlanos ismer és potenciálisan elfelezi amit rajtad keres. Helyedben rászánnám az időt, sajnos sok alattomos ember létezik.
tegnapelőtt 20:33
 6/6 nb2019 ***** válasza:
100%

Ha az ingatlanos hitelközvető is (nagy cégeknél simán előfordul, hogy az iroda foglalkozik ilyennel is) akkor el tudom képzelni, hogy tud segíteni a hitel-felvételben. Közel sem biztos, hogy kedvezőbb lesz mint ha nem rajta keresztül menne, de ha az ügyintézést segíti, megérheti. Ezért ő követítői díjat kap a banktól, szóval nem szabad, hogy tőled is pénzt kérjen a szolgáltatásaiért). Persze ha megvannak a kalkulációk, magad is utána tudsz számolni a banki oldalak alapján jobb-e mint amit az utcáról beesve kapnál. De ha nem, még akkor is megérheti hogy nem a te idődet viszi a folyamat egy része.

Ha nem ez a helyzet, akkor meg érdemes piaci hitelközvetítőn keresztül ajánlatokat kérni. (Én is így vettem fel anno a hitelemet, és nem bántam meg.)

A meg evidens, hogy (hacsak nincs tapasztalatod ingatlan-ügyekben) akkor saját ügyvéd lássa a szerződés-tervezetet.

tegnapelőtt 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!