Kérdésem, ha nem fizetem akkor viszi a bank? Ha többért adják el mint a tartozás azt megkapom? Vagy keressek ügyvédet perelni uzsora miatt?
"Így is még 10 évig kellene fizetni,amit nem birok lassan."
Nem tudom, hogy lehetséges-e, de róbáld meg a bankkal megbeszélni az átütemezést: hosszabb futamidő kisebb törlesztővel - hátha sikerül...
Bár azt nem tudom, hogy forintosított hitelekkel is meg lehet-e ezt csinálni, de egy próbát megér...
"Kérdésem, ha nem fizetem akkor viszi a bank?"
Felbontja a szerződést, és átadja az ügyet önálló bírósági végrehajtónak, aki megpróbálja behajtani valamilyen módon a bank követelését és a saját költségeit is (bérletiltás, inkasszálás stb.).
Ha ez nem járható út, akkor árverésre kerülhet a szóban forgó ingatlan. Azé lesz, aki a legtöbbet kínálja érte, nem feltétlenül a bankké.
"Ha többért adják el mint a tartozás azt megkapom?"
Ha többért sikerült árverezni, mint az ÖSSZES tartozás (bank, ha van az ingatlanon más jogosult és bekapcsolódik az eljárásba, akkor az Ő pénze is, a végrehajtó költségei stb.), akkor a maradékot természetesen Te kapod meg. Ha kevesebbért, akkor az ingatlan értékéből ki nem fizetett hitelezők tovább hajthatják a pénzüket.
"Vagy keressek ügyvédet perelni uzsora miatt?"
Hol van itt uzsora? Egy hitelintézettől vettél fel kölcsönt, nem a sarki cigánytól. Gondolom, elolvastad azt, amit aláírtál, és akkor egyet is értettél vele...
"de van egy haszonélvező lakója is"
Az ingatlan árverésen történő értékesítésének a legfőbb akadálya.
Ki venne meg egy olyan ingatlant, amire haszonélvezet van bejegyezve?
A haszonélvezet nem korlátozható még akkor sem, ha más már az ingatlan tulajdonosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!