Érdemes lenne az összes pénzemet állampapírba fektetni?
Van kb 600 ezer forint megtakarított pénzem. Nem terveztem a közeljövőben elkölteni. Érdemes lenne állampapírba fektetni az egészet?
Az kamatozna. Mekkora kockázata van? Úgy tudom bukni nem lehet rajt.
Az állampapírnak van a legkisebb kockázata: gyakorlatilag államcsőd kell ahhoz, hogy ne juss hozzá bármikor két kattintással a pénzedhez. Ráadásul az egyetlen befektetési, ami tényleg költségmentes, ha a MÁK-nál nyitsz számlát.
Igen, az infláción lehet vitatkozni, de ha jól értem itt nem az a dilema, hogy állampapír vagy befektetési alap, esetleg részvény, hanem hogy maradjon-e a pénz a párnacihában.
Állampapírból is többféle van, a legrugalmasabb talán a MÁP+, na azon tényleg nem sokat tudsz bukni, Ha befekteted a pénzt és másnap kiveszed, akkor buksz 1500Ft-ot (600e Ft esetében), de ha bent hagyod legalább 25 napig, akkor onnantól kezdve minden nap 58Ft-tal többet fog érni a pénzed. (Ez sem a meggazdagodá kapuja, de több, mintha lekötnéd 0,0,%-ért...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!