Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitelkártya feltölés, hogyan...

Hitelkártya feltölés, hogyan működik az ilyen kártya?

Figyelt kérdés
A raiffeisen banknál van 150 ezer forintos hitelösszegű kártyám! minden honap 10.ig kell visszafizetni rá a felhasznált összeget!hanyadikától nyulhatok hozzá ha szükségem van rá? PL 2025.03.09.én nem volt nálam a másik kártyám így fizettem vele 3 ezer forintott most azt írja töltsem fel rá azt a 3 ezret(több nem hiányzik belőle) most van elösszőr ilyen kártyám ezért nem tudom. hogyan működik?

ma 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Bármikor hozzányúlhatsz. Csak 10-ig fizesd vissza mert különben mennek rá a kamatok.
ma 11:51
 2/6 A kérdező kommentje:
es utanna 11.én már használhatom? most ezt a 3 ezret fizessem vissza ugye?
ma 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Így van
ma 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Min 15 nap türelmi idő szokott rajta lenni.

Azt kell megnézni mikor van számlazárás, ha 10-én, akkor amit 10-e előtt költöttél róla azt 25-ig kell visszafizetni.

Amit 11-én költesz azt köv hónap 25-ig.

"nem volt nálam a másik kártyám így fizettem vele 3 ezer forintott"

Ilyen célra felesleges a hitelkártya, ha csak erre hazsnálod, akkor feleslegesen fizeted a kártyadíjat, havidíjat, és úgyis el fogod rontani a visszafizetést, akkor majd rádterhelnek egy rakás kamatot.

Inkább mond le a hitelkártyát.

150 ezres hitelkártya csak arra jó, hogy egyszer benézzed.

ma 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem minden hónapban megküldik az egyenleget, hogy mennyit kell fizetnem. Utána amit költök az már a következő hónapra csúszik.
ma 12:31
 6/6 krwkco ***** válasza:

"Hitelkártya feltöltés, hogyan működik az ilyen kártya?"

1. Akármikor költhetsz a kártyáról. Legfeljebb annyit, amennyi az egyenleged. Ennek nincs köze a visszafizetéshez.

2. Minden hónap 25-e után kiszámolják a "számlakivonat záróegyelegét". Ha a következő hónap 10-e előtt ennyi pénzt befizetsz, akkor nem kell kamatot fizetned.

Csak a befizetés számít. Ha 25 és 10 között befizeted a záróegyenleget ()esetedben most 3000, akkor kamatmentes leszel. Akkor is, ha ugyanebben az időszakban vásárolsz akár 100 ezerért vagy bármennyiért.

3. A készpénz felvétel azonnal kamatozni kezd és arra a részre akkor is felszámolják a kamatot, ha teljesíted a feltöltést.

4. A hitelkártya "havi zárási díja" 867 forint. Ez a kártya éves díján felül van és akkor is felszámolják, ha nem használod a kártyát.

ma 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!