Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes lenne az összes...

Érdemes lenne az összes pénzemet állampapírba fektetni?

Figyelt kérdés

Van kb 600 ezer forint megtakarított pénzem. Nem terveztem a közeljövőben elkölteni. Érdemes lenne állampapírba fektetni az egészet?

Az kamatozna. Mekkora kockázata van? Úgy tudom bukni nem lehet rajt.

2020. júl. 11. 20:27
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
28%
nem._.
2020. júl. 11. 20:33
 2/22 anonim ***** válasza:
20%

"Úgy tudom bukni nem lehet rajt."

Erről a témakörről kérdezd meg azokat akik magánnyugdíjpénztárba fektettek annak idején.

A magyar államra bízni a pénzed kb. olyan mint kint hagyni a villamos megállóban. Kicsi az esélye hogy nem vész oda.

Vásárolj inkább új Lego Star Wars készleteket vagy hasonlókat, azokat később többszörös áron lehet eladni ha már nem lesznek forgalomban.

2020. júl. 11. 20:48
 3/22 anonim ***** válasza:
40%
Nem lehet bukni rajta, de ha csak 600 ad van azt hagyd a szamladon tartaleknak. Nincs ertelme annyit berakni allampapirba.
2020. júl. 11. 20:48
 4/22 anonim ***** válasza:
44%

600e az nem befektetes, az zsebpenz.

Az eves kamat 2.5%, az akarhogy szamolom 15e, evente. Brutto. Havi ezer forint alatt van a hozam, a bankszamlad havidija elviszi a nyereseget. A parna alatt tartva sem veszit tobbet az ertekebol...

2020. júl. 11. 20:53
 5/22 A kérdező kommentje:
Szerintem sok pénz az a 15 ezer. Mi szegenyek vagyunk, minden fillér számít
2020. júl. 11. 21:04
 6/22 A kérdező kommentje:
Ezt a 600-at is 5 év alatt kapartam össze. Még hogy zsebpénz..
2020. júl. 11. 21:08
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
akkor tanulj belőle valamit, hogy ne 5 évbe kerüljön összekaparni.
2020. júl. 11. 21:38
 8/22 A kérdező kommentje:
Még egyetemre járok, ez ösztöndíjból meg diákmunkából van
2020. júl. 11. 22:12
 9/22 anonim ***** válasza:
88%
Vegyel 300-bol allampapirt az allamkincstarban, a tobbi maradjon likvid vesztartalek (allampapirt is eladhatod ha nagy a vesz). Ezzel kicsit hozzaszoksz a befekteteshez (bar eddig is szepen gyujtotted a penzt).
2020. júl. 11. 23:10
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

A 2. És 3. Válaszolók megfontolandó dolgokat írnak, a pesszimista forgatókönyvet jelenítik meg. De van optimista, meg realista is, neked kell valószínűséggel súlyozni a kimeneteleket és dönteni.

A lego star wars elég jó befektetési ötlet, nagyobb lehet a hozam, de sokkal kockázatosabb és kevésbé likvid.

A 4. Válaszoló hülyeségeket ír.

Az éves kamat nem 2,5%, hanem futamidőtől függ, pl a Máp+ 5 éves, évi közel 5% átlagos hozam. A bruttó az a nettó mert a kamat adómentes. Az államkincstárnál nyitott értékpapírszámlának pedig nincs díja.

2020. júl. 11. 23:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!