Miért ilyen rossz a Provident híre?
Olvasgatom itt, hogy uzsora, meg hogy iszonyatos kamatok vannak. Itt valami nem stimmel akkor: ezek vagy régebbi infók, vagy téves/szándékosan téves adatok szerepelnek a weboldalukon, ami viszont meglepne. Ott ugyanis 5,9%-os THM-ről van szó, ami szinte semmi. Hogy behajtják, ha nem fizetsz - hát persze, hogy behajtják, nyilván ha hitelt veszel fel, akkor azt fizetned kell, ha pedig nem teszed, a szerződésedben foglaltaknak megfelelő retorzió ér. Azt hittem, ez nem nagy talány. Tudom, van ez az otthoni szolgáltatásuk, ami elképesztő áron fut, na de az egyáltalán nem kötelező, csak egy opció.
Kérdés a kérdésben, de ha már itt vagyok... Pár százezer forintos kölcsönre lenne szükségem, 400-450 ezer Ft körüli összegre. Nettó ~200-es fizetéssel, viszont mindössze 5 havi egybefüggő munkaviszonnyal megkapom vajon? Nyilván ezt tőlük kell megkérdeznem, és ez is lesz, de nem árt előre felmérni a terepet.
"Akkor a válság idején miért miért adnának valakinek, akinek csak 200 a nettója, és 5 hónapos a munkaviszonya?"
Értem én, amit mondasz, csak felmerül itt pár kérdés.
Egyrészt akkor mégis kinek adnak most hitelt? Már nem úgy mondom, mintha én lennék az ország Monopoly-figurája és nálam többet nem keresne senki, de ez egy teljesen átlag fizu. Sőt, ezen a környéken egy leheletnyivel magasabb is az átlagnál. Mint ahogy az 5 hónap sem 5 hónap, csak a jelenlegi munkahelyemen, egybefüggően az. De jó is, hogy így mondtad, mert azt például tényleg nem értem és szívesen meghallgatnám a magyarázatot arra, hogy mi fog változni e hónap 25-én, amikor meglesz a hatodik lezárt naptári hónapnyi munkaviszonyom. 5 hónap és 12 nap után rizikós vagyok, de 5 hónap és 31 nap... tehát 6 teljes hónap után jó üzlet lennék? Na meg a másik, és ez a legfontosabb: ha nem fizetek, úgyis behajtják valahogy. Kompenzáció nélkül nem marad a bank. Mondjuk a nevemen épp semmi más nincs (ha ők viszik el az autót, ami épp most a nevemen van, még hálás is leszek nekik, hogy nem nekem kell gondoskodnom a bontóba cipeléséről), de van fizetésem. Ha meg esetleg kirúgnának addigra, akkor nem most találnának meg, hanem az első fizetésemet vámolnák. Ugyanott vagyunk.
" Mondjuk a nevemen épp semmi más nincs (...) de van fizetésem. Ha meg esetleg kirúgnának addigra, akkor nem most találnának meg, hanem az első fizetésemet vámolnák. Ugyanott vagyunk."
Vagy két évig nem találsz munkát, és csak feketében fusizol valamit, és a Provident vezetése magyarázkodhat a részvényeseknek, hogy miért dobták ki a cég pénzét behajthatatlan hitelekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!