Miért ilyen rossz a Provident híre?
Olvasgatom itt, hogy uzsora, meg hogy iszonyatos kamatok vannak. Itt valami nem stimmel akkor: ezek vagy régebbi infók, vagy téves/szándékosan téves adatok szerepelnek a weboldalukon, ami viszont meglepne. Ott ugyanis 5,9%-os THM-ről van szó, ami szinte semmi. Hogy behajtják, ha nem fizetsz - hát persze, hogy behajtják, nyilván ha hitelt veszel fel, akkor azt fizetned kell, ha pedig nem teszed, a szerződésedben foglaltaknak megfelelő retorzió ér. Azt hittem, ez nem nagy talány. Tudom, van ez az otthoni szolgáltatásuk, ami elképesztő áron fut, na de az egyáltalán nem kötelező, csak egy opció.
Kérdés a kérdésben, de ha már itt vagyok... Pár százezer forintos kölcsönre lenne szükségem, 400-450 ezer Ft körüli összegre. Nettó ~200-es fizetéssel, viszont mindössze 5 havi egybefüggő munkaviszonnyal megkapom vajon? Nyilván ezt tőlük kell megkérdeznem, és ez is lesz, de nem árt előre felmérni a terepet.
Én arra tudok gondolni csak -tekintve, hogy mindenkitől azt hallom, hogy nem kap hitelt-, hogy a pénzintézetek az 5,9%-os THM-es kölcsöneikkel nem is kínlódnak, mivel az nekik annyira piszlicsáré aprópénz, hogy a papírmunkát sem éri meg. Így pedig inkább elutasítják mindenkinek az igényét. Nyilván ez a tézis ott megbukik, hogy ez az aprópénz is pont azzal az aprópénznyivel több bevétel nekik, mint anélkül, de más egyszerűen nem jut eszembe.
Ja, az OTP-nél meg az 5 hónap miatt nem kaptam meg. Ott még opció volt, hogy HA az előző és a mostani munkahelyem közt nem volt 1 hónapnál több kihagyás ÉS az előző munkahelyemen megvolt a 6 hónap, akkor nem küldenek el, de egyrészt az előző munkahelyem 2 hónappal a mostani előtt volt, az is egy 3 napos próbálkozás. Ami előtte volt, az pedig másfél év ugyan, de mikor melyik partnercéghez voltunk bejelentve, az is megérne egy misét.
24: most te a reális információkat adó válaszolókat hibáztatod, hogy felnyitották a szemedet a hitel hátteréről? Akkor miért nem vetted fel rögtön a parasztvakítós 5,9%-kal, GYK-en feltett kérdés nélkül? Ki állt ott a fejed mellett pisztollyal, hogy kérdezz meg bennünket?
Nagyot szívtál volna, másfél-kétszeresébe került volna neked az a tuti autó!
Semmi meglepő nem történt.
A Provident most a kormányrendelet miatt köteles 5,9%-on kínálni a hitelt.
Korábban mondjuk 10 vagy 20 %-on kínálta volna.
Egyszerűen nem éri meg neki most, amikor ugye jelentősen meg is nőtt az esélye, hogy az egyszeri ügyfél nem tud majd fizetni.
Kormányzati parasztvakítás. Lám te is a Providentet szidod, mert kényszer hatására nem csinál olyat, amit önként sosem tenne.
Igen, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy nem érdekük ilyen alacsony kamattal eladni nekem a szolgáltatást. Ugyanakkor mégsem értem, hiszen ez az 5,9% is pont 5,9%-kal több lenne, mint így. Hacsak nem arra készülnek, hogy amint véget ér a vészhelyzet, akkor úgyis fel fogják venni a kölcsönt tömegek brutális THM-mel, így meg minek kótyavetyélnék el a pénzüket. Ami minimum pofátlanság. Persze a bankok nem a humanitárius hozzáállásukról híresek és nem is ezért jöttek létre.
Egyébként nem vágom teljesen, hogy miért vagyok annyira rossz ember, hogy egy olcsó autót hitelből akarok megvenni. És aki 0 km-es autót 15 évig törleszt, az meg egyenesen a nép ellensége?
Nem érted.
A válság előtt prémium banki ügyfelek kaptak kábé 5,9% kamat mellett fedezetlen személyi kölcsönt.
Akkor a válság idején miért miért adnának valakinek, akinek csak 200 a nettója, és 5 hónapos a munkaviszonya?
Mert értem én, hogy te tuti biztos 100% meg vagy róla győződve, hogy gond nélkül vissza fogod fizetni, de a bank meg úgy áll hozzá, hogy 20 ilyen hitelből elég, ha egy bedől ahhoz, hogy már nagyjából mínuszban legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!