Miért ilyen rossz a Provident híre?
Olvasgatom itt, hogy uzsora, meg hogy iszonyatos kamatok vannak. Itt valami nem stimmel akkor: ezek vagy régebbi infók, vagy téves/szándékosan téves adatok szerepelnek a weboldalukon, ami viszont meglepne. Ott ugyanis 5,9%-os THM-ről van szó, ami szinte semmi. Hogy behajtják, ha nem fizetsz - hát persze, hogy behajtják, nyilván ha hitelt veszel fel, akkor azt fizetned kell, ha pedig nem teszed, a szerződésedben foglaltaknak megfelelő retorzió ér. Azt hittem, ez nem nagy talány. Tudom, van ez az otthoni szolgáltatásuk, ami elképesztő áron fut, na de az egyáltalán nem kötelező, csak egy opció.
Kérdés a kérdésben, de ha már itt vagyok... Pár százezer forintos kölcsönre lenne szükségem, 400-450 ezer Ft körüli összegre. Nettó ~200-es fizetéssel, viszont mindössze 5 havi egybefüggő munkaviszonnyal megkapom vajon? Nyilván ezt tőlük kell megkérdeznem, és ez is lesz, de nem árt előre felmérni a terepet.
Kamatperiódusig érvényes az 5,9%. Ha féléves és addigra vége a veszélyhelyztnek, akkor bármekkora is lehet a kamat.
Ami végig fix hitel, az ami tartósan marad 5,9-es de azok zöme jelzálog alapú, ilyen kis összeget meg nem adnak jelzálogra és annyial drágább is, mivel annuitásos, amivel a tőketartozásod huzamosabb ideig szinte nem is csökken. Tehát előfordulhatna hogy félmiliót felveszel, de két év múlva is még 400-450-et kell visszafizetned.
Telefonon intéztem az ügyet. Megkérdezték minden létező személyes adatomat a családi állapotomtól a cipőméretemig, illetve mindenfélét a munkaviszonyommal kapcsolatban: hány hónapja vagyok ott, mennyi a nettóm, és... nagyjából ennyi. Személyes szerződéskötéshez bankszámlakivonatot és-vagy munkáltatói jövedelemigazolást kértek volna.
Semmi konkrétumot nem mondtak arról, hogy mennyit tudnának felajánlani, csak annyit, hogy visszautasították, felkínálva, hogy majd egy hónap múlva ismét indítanak egy szűrést a rendszerben, hátha. Aztán persze hogy egy hónap múlva mi változna, arról fogalmam sincs...
Nyilván én is rákérdezhettem volna, hogy mennyit adnának, de, teszem azt, százezerrel nem vagyok kisegítve. Vagyis 300 ezer alatt egyáltalán nem vagyok kisegítve, így a pontos. De van egy tippem, hogy ha kérném hozzá az otthonzaklatásos szolgáltatást meg a mittudoménmilyen biztosításukat további 250 ezerért, akkor egyből más lenne a véleményük. Csak hát szerencsétlenségemre teljesen még én se bolondultam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!