Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváró úgy, hogy nem akarok...

Babaváró úgy, hogy nem akarok gyereket? Mindenképp ki kell fizetni a kamatokat?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne néhány millió forint hitelre. Az lenne a kérdésem, hogyha 5 éven belül visszafizetem az összeset, akkor is ki kell fizetnem a büntit(addig atvallalt kamatokat), mert nem lett gyerek?

Illetve lehet előtörleszteni?

Illetve mondjuk egy 5 milliós összeg esetén mennyi lenne amit utólag fizetni kell, ha kell?

Azt tudom, hogy 5 év után piaci kamatozású hitel lenne, de addigra visszafizetném?

2020. febr. 18. 07:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Halál esetén nem kell a támogatást visszafizetni, akkor se ha még nem volt baba.

De a továbbiakban nem jár a kamattámogatás.

"

(2) Ha a támogatott személyek egyike a kamattámogatással érintett kölcsön folyósításától számított 5 éven belül, a házasságuk fennállása alatt meghal, és a támogatott személyek nem teljesítik a 14. § (1) bekezdésében foglaltakat, az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a kamattámogatás a házastárs halálától számított 6 hónapos időszak lejártáig nem szűnik meg, és ezen időtartam lejártáig a törlesztési kötelezettség szünetel, továbbá az addig igénybevett kamattámogatás összegének utólagos felszámítására a kamattámogatással érintett időszak lejártát követően nem kerül sor.

"

2020. febr. 18. 12:59
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

"De a továbbiakban nem jár a kamattámogatás."

Éppen elég az, hogy piaci hitellé alakul és hirtelen többet kell törleszteni, miközben ugye szerencsétlen ott marad társ nélkül, szóval amúgy is szűk lesz az anyagi kerete.

2020. febr. 18. 13:14
 23/24 A kérdező kommentje:
22# igazad van.. Nem elég, hogy meghal életed párja, de még ott maradsz egy fizetésből és ki tudja mennyire emelkedik a törlesztőd. Nem is értem, hogy lehet ilyen embertelen hitelt kitalálni. Nem az adott fél tehet róla, hogy meghal a másik, mégis kb az árokba lökik.
2020. febr. 20. 15:39
 24/24 anonim ***** válasza:
#23: Ez a Fidesz kormány. Csak a hatalom a lényeg, meg hogy az embereket kiszolgáltatottá tegye. És sokan még tapsikolnak is neki!
2020. febr. 21. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!