Babaváró úgy, hogy nem akarok gyereket? Mindenképp ki kell fizetni a kamatokat?
Szükségem lenne néhány millió forint hitelre. Az lenne a kérdésem, hogyha 5 éven belül visszafizetem az összeset, akkor is ki kell fizetnem a büntit(addig atvallalt kamatokat), mert nem lett gyerek?
Illetve lehet előtörleszteni?
Illetve mondjuk egy 5 milliós összeg esetén mennyi lenne amit utólag fizetni kell, ha kell?
Azt tudom, hogy 5 év után piaci kamatozású hitel lenne, de addigra visszafizetném?
Halál esetén nem kell a támogatást visszafizetni, akkor se ha még nem volt baba.
De a továbbiakban nem jár a kamattámogatás.
"
(2) Ha a támogatott személyek egyike a kamattámogatással érintett kölcsön folyósításától számított 5 éven belül, a házasságuk fennállása alatt meghal, és a támogatott személyek nem teljesítik a 14. § (1) bekezdésében foglaltakat, az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a kamattámogatás a házastárs halálától számított 6 hónapos időszak lejártáig nem szűnik meg, és ezen időtartam lejártáig a törlesztési kötelezettség szünetel, továbbá az addig igénybevett kamattámogatás összegének utólagos felszámítására a kamattámogatással érintett időszak lejártát követően nem kerül sor.
"
"De a továbbiakban nem jár a kamattámogatás."
Éppen elég az, hogy piaci hitellé alakul és hirtelen többet kell törleszteni, miközben ugye szerencsétlen ott marad társ nélkül, szóval amúgy is szűk lesz az anyagi kerete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!