Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Babaváró úgy, hogy nem akarok...

Babaváró úgy, hogy nem akarok gyereket? Mindenképp ki kell fizetni a kamatokat?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne néhány millió forint hitelre. Az lenne a kérdésem, hogyha 5 éven belül visszafizetem az összeset, akkor is ki kell fizetnem a büntit(addig atvallalt kamatokat), mert nem lett gyerek?

Illetve lehet előtörleszteni?

Illetve mondjuk egy 5 milliós összeg esetén mennyi lenne amit utólag fizetni kell, ha kell?

Azt tudom, hogy 5 év után piaci kamatozású hitel lenne, de addigra visszafizetném?

2020. febr. 18. 07:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm 9#. Még sosem volt hitelünk, így nem tudtam.

8# teljesen megértem amit a végén írsz. Én nagyon nem tartom jó ötletnek ezeket a hiteleket. Mindenképp hátrányba hozza azokat, akik nem tudnak vagy nem akarnak élni vele. Nagyon durván elszálltak az ingatlan árak. Minden úgy van kitalálva, hogy kénytelen legyél igénybe venni ezeket.

Na meg nekem azzal kapcsolatban is vannak fenttartásaim, hogy akik igénybe veszik tényleg a gyerek miatt, azok mennyire járnak vele jól. Őszintén szólva én félnék pont a családalapításkor egy valag hitelt felvenni. Azt is problémásnak tartom, hogy nem lehet elválni és nem költözhet mindkét fél külföldre, ha esetleg az itthoni bérekből nem tudnák fizetni.

Mi a kamatmentesség miatt gondoltunk rá, de akkor így ugrott a dolog, értem miért.

Nézünk akkor más fajta hitelt majd.

2020. febr. 18. 10:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel is csak elvesz , utolsó. Csak még nem látni. 😊

"És igen, a banknak az az érdeke, hogy hosszú távon kiszámítható ritmusban fizess neki. Nem érdeke, hogy minél előbb letudd. Van olyan hitelkonstrukció, ahol nem is engedik az előtörlesztést egyáltalán, illetve pont, hogy annak van plusz költsége."

Illetve ez kódolva is van a jogszabályba hogy az állammal is havonta számolja el az átvállalt kamattámogatást és kezesség vállalást is a bank a teljes futamidő alatt amit szerződéskor rögzítetek es nem változik az évek során, hiába van gyerek vagy nincs.

Szerintem majd amikor esedékessé válnak majd a gyerekek utáni tőke elengedések döbbenek erre csak rá sokan.

2020. febr. 18. 10:44
 13/24 A kérdező kommentje:

8# egyébként lakascelra kell nekünk is. Miután egy 40 éves panel is 20 milliótól indul nálunk (és ez nem BP) szükségünk van hitelre... Attól mert nem lesz gyerekünk, még mi is szeretnénk valahol lakni. Évi 1,5 milliót albira fizetni nem jó gyerek nélkül sem.

Nem gondolom, hogy visszaélés az, ha felvettük volna. Annyi adót befizetünk mi is és nagyjából semmit nem kapunk cserébe.

2020. febr. 18. 10:46
 14/24 A kérdező kommentje:

Akkor is hülyeségnek tartom, hogy nem lehet előtörleszreni rendesen. Ha egy párnál van gyerek és válnának, ki se tudnak szállni így, ha jól értem

Ha előtörleszt, hogy megszabaduljanak a közös hiteltől és el tudjanak válni, akkor buktak az atvallalt kamatokat.

Ha elválik akkor is bukja.

Annyi álom kapcsolat hullott szét már a környezetemben. Nem lehet 20 évre előre tervezni ilyen szinten szerintem.

Sokan szivnak majd még ezért.

2020. febr. 18. 10:52
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Jól látod, kérdező - és pont ez a lényeg, hogy ne tudj elválni. A kormánynak ez statisztikai célra kell, hogy legyen mivel kapányolni meg büszkélkedni, meglátod, azzal fognak turnézni, hogy a magyarok milyen szuper erkölcsös népség, mennyi házasság, és milyen kevés válás! Az abszolút senkit nem érdekel, hogy a párt maximum csak az anyagiak tartják össze és a gyerek egy életre sérül az egymásra fújó szülők miatt. A lényeg, hogy ne legyen válás, mert az milyen jól mutat.

És azt tudtad, hogy ha felveszed a babavárót és a futamidőn belül meghal a házastársad, akkor fél évig még marad kedvezményes a babaváró hiteled, de ha fél éven belül nem házasodsz újra, akkor piaci hitellé alakul? Mindezt egy olyan országban, ahol a gyászévnek évszázados hagyománya van. Ennyi arról, hogy mennyire konzervatív "értékrend" érvényesül. Semmiféle hitelt nem fogok felvenni ilyen feltételek mellett, már csak elvi okokból sem.

2020. febr. 18. 11:00
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Én is az Államot hibáztatom elsősorban, hisz az valahol logikus, hogy az ember kihasználja a lehetőségeket. Ilyen szabályt, ami gyakorlatilag megint csak a gazdagoknak kedvez, nem szabadott volna megalkotni.

2020. febr. 18. 11:05
 17/24 A kérdező kommentje:

15# ez komoly? Mintha nem lenne elég baja annak, akinek meghal a párja.

Utolsó # igazad van.

2020. febr. 18. 11:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

"a futamidőn belül meghal a házastársad, akkor fél évig még marad kedvezményes a babaváró hiteled, de ha fél éven belül nem házasodsz újra, akkor piaci hitellé alakul"

Ez komoly? Ez olyan: meghalt a párod, a gyerek elveszítette az egyik szülőjét? Nem baj, nesze még egy plusz teher, hogy legyen miért depressziós legyél!

Ki a fene az, aki a párja halála után fél éven belül újraházasodik?

#16: A Fidesz összes indézkedése a gazdagoknak kedvez. A CSOK ingyenpénzt is a kőgazdagok tudják igazán kihasználni. Az egykulcsos adó, az adójóváírás megszüntetése, stb mind csak a gazdagoknak jó.

És egy ilyen mocskos banda harmadjára is kétharmadot kapott... érthetetlen!

2020. febr. 18. 12:18
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
Még a családi autókat is a gazdagok veszik 3. meg 4. autónak.
2020. febr. 18. 12:29
 20/24 anonim ***** válasza:
10%

Jó sok hülyeséget összehordtatok.

Ez babaváró hitel/támogatás. Aki felveszi és nem lesz baba, annak nem jár támogatás, jogos, hogy adja vissza.

Ha önhibáján kívül nem lett baba, akkor lehet kérni a visszafizetés alóli mentességet. Nem tudom, hogy ezt mennyire könnyen fogják megítélni, de elvben lehet.

Az hülyeség, hogy nem lehet előtörleszteni.

"(4) A hitelintézet az előtörlesztésért a támogatott személyek terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel."

Bármikor előtörlesztheted, de ha 5 éven belül 50%-ot előtörlesztesz, akkor vissza kell fizetned a kamatkedvezményt.

DE ha még 5 éven belül lesz baba, akkor ezt visszaadják.

"

(9) Ha a támogatott személyek visszafizették a (6) bekezdés szerinti összeget, de utóbb, a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül teljesítik a 14. § (1) bekezdésében foglaltakat, és ezt a várandósság 12. hetének betöltését, a gyermek születését, illetve az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő 60 napon belül igazolják a kincstár felé, továbbá rendelkeznek magyarországi lakcímmel, a kincstár a visszafizetett kamattámogatást egy összegben megtéríti a részükre.

"

Tehát baba esetén bünti nélkül előtörleszthető. Baba nélkül meg ígyis-úgyis vissza kell fizetni a kamattámogatást.

Halál esetén nem kell

2020. febr. 18. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!