Babaváró úgy, hogy nem akarok gyereket? Mindenképp ki kell fizetni a kamatokat?
Szükségem lenne néhány millió forint hitelre. Az lenne a kérdésem, hogyha 5 éven belül visszafizetem az összeset, akkor is ki kell fizetnem a büntit(addig atvallalt kamatokat), mert nem lett gyerek?
Illetve lehet előtörleszteni?
Illetve mondjuk egy 5 milliós összeg esetén mennyi lenne amit utólag fizetni kell, ha kell?
Azt tudom, hogy 5 év után piaci kamatozású hitel lenne, de addigra visszafizetném?
A feltételeknek megfelelünk, ennek utána jártam
De a bankhoz nem sétálhatok be úgy, hogy elmondom, hogy amúgy nem lesz gyerek, mi van akkor. Ha jól tudom meg kell adni a várható születési dátumot is
2# ja, szerintem is hülyeség és átgondolatlan intézkedés ez a kormány részéről.
Ez van, de nem ez volt a kérdésem.
"Ha 5 éven belül a hitel több mint 50%át előtörleszted akkor is bukod az állami támogatást."
Ez komoly? 😅 Nem is értem, inkább jutalmazni kéne, ha valaki előtörleszt.
Köszönöm a válaszokat. Be fogunk menni a párommal, csak akkor is kicsit kellemetlen.
A 2 millia kamat csak 10 milliónál van, nem? Nekünk a fele kéne, annál gondolom arányosan kevesebb a bünti?
Az előtörlesztésnek mindig ára van, azt soha, sehol nem jutalmazzák. A bank kalkulál a kamatokkal, amit kapni fog a kihelyezett pénzére, ha előtörlesztesz, ennek egy részétől elesik. Neki ez kifejezetten hátrányos tehát, és ezért "bünteti" is. Nézz meg bármilyen hitelszerződést.
Én is baromi boldog vagyok amúgy, hogy én még egy egyszerű áruhitelt sem kapnék valószínűleg egyedülállóként, nemhogy CSOK meg Babaváró és társai, az ügyeskedők meg sorra élnek vissza a lehetőséggel. (Ismétlem: nem élnek vele, hanem visszaélnek.)
Azért van ilyen esetben a babavárónál büntetőkamat mindenképpen, mert a kedvezményes hitel feltétele a gyerekvállalás. Tehát oké, hogy 5 éven belül kitisztázod a hiteledet, viszont egyik feltételt attól még nem teljesítetted, és ezért vissza kell fizetni az állami támogatást. Merthogy ez úgy kedvezményes, hogy a bank kiadja neked a hitelt, és az állam fizeti a kamatot. De ha nem lesz gyereked, akkor az állam nem akarja a kamatodat kifizetni.
És igen, a banknak az az érdeke, hogy hosszú távon kiszámítható ritmusban fizess neki. Nem érdeke, hogy minél előbb letudd. Van olyan hitelkonstrukció, ahol nem is engedik az előtörlesztést egyáltalán, illetve pont, hogy annak van plusz költsége.
#8: Értem, hogy dühítő, hogy visszaélnek vele, de azt is értem, hogy az emberek kihasználják, ha már ilyen átgondolatlan hitelt ad az állam.
Én is gondolkodok a babavárón, pedig a nejemmel már esküvő előtt eldöntöttük, hogy nem lesz gyerek, de ha már LTP nincs, valahol máshol jó lenne megfejni a mocskos államot, mert egyébként csak elvesz, de adni nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!