90 ezer forintos lakáshitelt mekkora bevételnél mernétek bevállalni?
Nehéz ügy. Amikor a kocsit vettem havi 130 nettóm volt, a havi törlesztőm 24 ezer. Nem mondható túlvállalásnak. Később a számok nőttek, de arányosan.
Aztán beütött a mennykő. Havi 24 000 bevétel, 39 ezer törlesztő. És ehhez egyedülálló voltam.
Ma szerintem úgy szabad hitelt felvenni, hogy a pénz tk. a zsebedben van, csak kényelmesebb egy ingyenes, vagy nagyon alacsony THM-es hitellel fizetni.
Nincs biztos bevételi forrás.
Ha jelenleg albérletben lennék, akkor bevállalnám, mert akkor kvázi a banktól bérelném a lakást, nem sokat bukhatok rajta.
Ha otthon laknék jelenleg:
300-as fizetésből már be merném vállalni, maradni 210 megélni, abból mondjuk 150-et költök, 60 a biztonsági tartalék.
250-es fizetés alatt nulla biztonsági ráhagyás lenne, ami nem nyugtatna meg, inkább laknék otthon még és spórolnék.
Hogy csinálják mások?
Egyrészt ha 2 főre oszlanak meg a költségek, mindjárt jobb a helyzet. Két főnél 500ezer forint teljes bevétel már megnyugtatóbb lenne, mint egyedül a 250.
Vagy családtól kell nagyobb önerőt kapni. Ha 12millió helyett elég 9-et felvenni, akkor csak 70 a törlesztő.
Ha egyik se áll fenn úgy nyilván nehezebb saját lakást venni.
9-es az albérlet sokkal költségesebb mint a saját ingatlan.
Más kérdés hogy a sok élösködö miatt rengeteg ember kiárazódott a piacról.
De ha van rá lehetöség sose tömjük más zsebét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!