Sokan vagytok, akik nagy bajba kerültek a bedőlt hitelei miatt?

Figyelt kérdés
Ha igen,akkor arra vagyok kíváncsi,hogy kinek,milyen összegű hitele őlt be,és van-e kilátása a "menekülésre"
2010. júl. 18. 17:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyik nap a tévében egy amerikai milliárdos tanácsadó osztotta az észt. Fogalma sem volt a hazai viszonyokhoz. Minden fizetéskor vagy nyugdijból tegyünk el 15%-ot, idővel minden rendeződik, megszabadulunk a hiteltől. Ahogy azt a Mister Uncle Sam elképzeli! Amikor havonta emelkedik a törlesztőrészletem amikor nincs munka, honnan a rákból tegyem félre a 15%-ot??? És ugy imádta a tömeg ezt az alak, mint a Messiást. Lúzerek.
2010. júl. 19. 19:24
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem akkora ökörség a tanács. Azzal bizonyára tisztában vagy, hogy annál kevesebből is élnek, megélnek emberek, mint amennyiből te. Tehát félre TUDOD rakni azt a 15%-ot a saját érdekedben. Ja, hogy nem akarod, hogy most sz@rabb legyen kicsit, legyen inkább sokkal sz@rabb, ha borul a bili? Ez a te dolgod. A többi mind duma.
2010. júl. 19. 20:37
 13/36 anonim ***** válasza:
Munkanélküli segélyből hogyan lehet félretenni 15%-ot Magyarországon? Amerikában biztos lehet, itthon nem. Afrikai bérek, nyugati árak, egyél vagy fizess hitelt, ez az ábra. Samu bácsi elmehet a fenébe.
2010. júl. 19. 23:23
 14/36 anonim ***** válasza:
Ha egész "aktív" életedben munkanélküli segélyből éltél, sehogy. Ez esetben mélyen magadba kellene nézni. Ám, ha volt bejelentett jövedelmed a segély előtt, abból miért nem tudtál félretenni? Hiszen EGÉSZEN BIZTOSAN több volt akkor a havi bevételed, mint most. Erről beszélek. Egyébként meg segélyből is lehet. Minimálnyugdíjból is lehet. (látok rá példát!) Magam sem tudom, hogy csinálják - vidéki rokonok - talán varázslással, de lehet.
2010. júl. 20. 09:24
 15/36 A kérdező kommentje:
Szerintem pedig nem lehet,kivétel persze van,akiknek pld. nincsenek banki hiteleik és egyéb kiadásaik....-egyébként végtelenül örülök,hogy it a fórumon mindenki dús gazdag és nincsenek pénzügyi problémáik :D -azért mindenki számoljon a lelkiismeretével :)
2010. júl. 20. 19:25
 16/36 anonim ***** válasza:
Örülnék, ha nem lenne hitelünk, de van, nem kevés, mondjuk az átlagbér négyszeresét fordítjuk havonta hiteltörlesztésre. (Én írtam, hogy igenis lehet félretenni)
2010. júl. 20. 22:04
 17/36 anonim ***** válasza:

Egyébként kedves kérdező: nem tudom, miből jött le neked, hogy itt mindenki dúsgazdag? A gond ebben a - már bocsánat - qrva országban az, hogy aki egy kicsit is többet keres a szomszédjánál, az azonnal le van dúsgazdagozva, meg biztosan lop, csal. Az irigység meg az egymás zsebében turkálás megy minden szinten, olyan erőbedobással, hogy az már hányinger.

Aki hó végére nem nullázódik le teljesen, az dúsgazdag.

Aki tud félretenni valamennyit, az dúsgazdag.

Akinek még nem dőlt be a hitele, az is dúsgazdag.

Akinek nincsen hitele, az naná, hogy dúsgazdag.

Akinek nem okoz problémát, hogy kifizessen két mozijegyet, az is dúsgazdag.

Aki pedig - oh, borzalom! - havonta akár kétszer is elmegy étterembe, na azt aztán bőven utálni kell.

Magyarország - én így szeretlek....

2010. júl. 20. 22:10
 18/36 anonim ***** válasza:
33%

Érdekes megnyilvánulásokat olvastam. Én sosem tudtam félretenni, és azt hiszem, aki ezt javasolja, tegye össze a kezét, hogy van elfogadható megélhetése. Én mindig becsületesen dolgoztam, jó munkámért mai napig elsődlegesen keresnek. De mindig is annyit kerestem, mint egy takarítónő (nem mintha az ő munkájuk nem lenne fontos). Aztán egyedülállóként, 3 gyerekkel... na nem folytatom, azt se részletezem, milyen sza...ból húztam ki a családom. Igen, sanjos nekem is van devizahitelem, a legnagyobb tévedésem az életbe. Azt bekalkuláltam, hogy 2x annyit kell visszafizetni. Még a törlesztőrészletnél is kalkuláltam, ha még több lesz.

Most oda jutottunk, hogy a fizetésemből 15.000 Ft marad "megélhetésre" és 4x-esét kell visszafizetnem. Ezért a kártyás hitelemhez kell legalább kéthavonta hozzányúlni, hogy ki tudjam fizetni a csekkeket. Ja, és a hűtőnk sokszor "üres". Ettől takarékosabban már nem lehet étkezni.

Azt azért hozzáteszem: 6 tagú család: egy pici baba, anyukája gyeden (kevés gyed), + 3 kereső családtag, szintén egyik sem éri el a 100 eFt keresetet + egy 5 éves tanuló, aki nem fejezheti be a 6. évet, így szakmája se lesz, mert dolgozhat szintén 60-70 eFt-ért.

Hát akkor csak köpködj: hajrá a sok segélyesnek és eltartottnak az országban !!!! Akikre dolgozunk becsülettel.

2010. júl. 23. 08:03
 19/36 anonim ***** válasza:

Egyébként Mo-on 1.700.000 devizahiteles család v. ember van. Ebből kb. 900.000-en már nem tudnak fizetni. Egyébként a nyereséges bankokat ez érdekli?

De azt hiszem az árvízkárosultas hitelesek még jobban megnövelik ezt a számot. Éljen a demokrácia !?!?!

2010. júl. 23. 08:09
 20/36 JulesM111 ***** válasza:

Még egyelőre nem kerültem bajba CHF hitel miatt. A havi törlesztőm 170-es racionális árfolyammal számolva kb. 85ezer HUF/hó környékén lenne, ha a válság jellegű maszlag nem terjedne. Ehhez képest most 210 körüli árfolyamon 110ezer HUF megy törlesztőre. Ez havonta 25ezer HUF növekedés, ami számomra nem veszélyes, mert hitelfelvételnél úgy kalkuláltam, hogy kb. 150ezer HUF / hónapot elbírjunk, de ez nem azt jelenti, hogy akarok is fizetni. Igaz ekkor a zsíroskenyér új értelmet nyer a mindennapi étkezésben...

Két éve vettem fel a hitelt, akkor a forint irreális erősödése miatt volt a törlesztőm 60-65 ezer is, ezt "Isten ajándékaként tekintem", felvételnél sem ezzel kalkuláltam a családi kassza terhelhetőségét.

Azt mondom, hogy érdemes fizetni lakáshitelünket, amíg bírjuk, mert később ezek a magnövelt összegek belekerülnek a lakások vételárába, ami hozza 5-10 év múlva, hogy a 10milliórét vett másfélszobás csoda 18-20millióért fog elkelni, és máris fedezve a "befektetés".

Ettől függetlenül nem szívesen fizetek ennyire növelt összeget, főleg olyan ok miatt, amiről direkt módon semmit sem tehetek. A forint becstelen helyzete köszönhető a "szakértő, felelős" kormányunknak, kormányainknak, és egyéb üzleti érdekeltségeknek.

Talán menekülni úgy lehetne, hogy globálisan Magyarországon mindenki pár hónap alatt befejezi a törlesztő fizetését, és átadja autóját, lakását a banknak.

Az én szitum, hogy 11millért vettem a lakást, ha most kellene kititisztáznom a hitelemet, akkor 14,5milliót kellene forintban fizetnem, de tekintettel az ingatlanpiac helyzetése kis panel lyukamat el lehet adni 10millió forintért, így ebben az esetben 4,5millió árfolyamveszteség érné a bankot, amit természetesen közvetlenül rámterhelne, de ha sokan lennénk, aki ezt leszarná, akkor talán lehetne érdemben tárgyalni a bankokkal a kölcsönös megelégedés szempontjából. Itt kellene országos szinten ügyeysen összefogni, és azt mondani a banknak, hogy max 180-as árfolyam, és csókolom.

Mire a bank inkasszó jelleggel hozzányúlna a fizumhoz, addig úgyis eltelik félév-egy év, és azt tudni kell, hogy sok lúd legyőzi a disznót.

Forinthitel... isten ments meg ettől. A két éve forintban vettem volna fel a hitelemet, akkor 120erzer lett volna a havi törlesztő. Vicces, hogy ezt most még a húdemagas CHF miatt sem érem el. Igaz, hogy ma szép kamatai vannak a forinthiteleknek, de ugyan már, hol is jár a jegybanki alapkamat? Meg úgyis elérkezik előbb-utóbb az euró... felejtős számomra a forinthitel.

2010. júl. 23. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!