NAV csaló email?
Ma kaptam egy e-mailt a "Nemzeti Adó- és Vámhivatal«message@post.gov.hu»" címről.
Az email rövid nem tartalmaz sok infót csak egy linket iletve félezer helyesírási hibát.
470 eurós visszatérítést kaphatnék ha a linkre kattintanák, de ezzez az a probléma hogy én életemben csak egyszer adóztam a fizetésemből ami összesen nem volt fele annyi, mivel csak 17 vagyok.
Mivel szinte biztos vagyok benne hogy ez valamiféle csalás, esetleg ezt tudnám/érdemes lenne jelenteni valahol?
(Az is fontos hogy az e-mail címemet semmiféle bank/pénzügyi helyzetben nem használtam)
1. nem adóztál életedben ennyit
2. részben nem magyar nyelven van
3. a NAV nem emailezik veled
4. nálunk Ft van és nem Euró
5. adóvisszatértést mindig neked kell kezdeményezni
6. hazánkban nem létezik a visszaadjuk az adót intézmény, max. visszakövetelheti a delikvens
7. nem kamu címük van
8. erősíted a sztereotípiát, hogy a fiatalok buták, ne tedd!
Nem tudom melyik korosztály vagy, de hallhattál már a spamekről, csalókról, egyéb kóklerekről...
Apám is a múltkor szólt, hogy kapott egy navos emailt adóvisszatérítésről, pedig évek óta nyugdíjban van, és nézzem már meg, mert nem érti....
Vazz... Már a feladó emailcíméből látszott, hogy kamu levél, mikor még meg se nyitottam azt... És naná, tele helyesírási hibákkal egy nagy értelmetlen katyvasz....!
Remélem nem kattintott apám a linkre... Állítja, hogy nem, én meg már nem tudom hihető-e....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!