A cég ahol dolgozok, rengeteg adót csal, illetve az összes alkalmazott hamisan van bejelentve. Mit tudok tenni?
Sok éve dolgozok ott, nekem van a legtöbb feladatom a legtöbb pénzért, viszont az én fizetésem is elenyésző.
Sosem hibáztam, mindig remek munkát vegeztem, viszont a cégnek mostanában nem megy jól, nem fizettek ki már 3 havi pénzt, a munka viszont egyre több. Belenéztem a könyvelésbe és nagyon nevetséges dolgokat láttam, nem akarok részleteket írni, de a valóban kézhez kapott fizetés tizede alatt van mindenki bejelentve, illetve a cég éves forgalma közel 1 milliárd ft volt, mindezt úgy, hogy bizonyítani tudom, hogy másfélszer ennyi volt a bevétel legalább, csak számla nélkül megy minden nap több dolog is.
A főnököm halálra keresi magát, havi szinte több milliót vesz ki, de fizetést azt nem ad. Az összes tartalékom feléltem, és kénytelen vagyok eladni az autóm lassan és olcsóbbra cserélni vagy hitelt felvenni, mert nem fizet a munkahelyem.
Megelégeltem!
Hiába a sok évnyi hibàtlan munka és nem fizetett túlóra (mostmás a rendes munkaidő sincs fizetve), illetve gyakran a szünnapokon a szorult helyzetekben is bementem dolgozni saját költségre, plussz pénzt nem kaptam érte, de szívesen segítettem, stb...
Mit tudnék kezdeni a céggel? Az arcom semmiképp sem akarom adni hozzá, mert félek, hogy túl nagyhatalmú a tulaj, féltem a családom épségét, semeddig nem tart találni egy bűnözőt, aki némi kp-ért ránk gyújta a lakást amíg alszunk...
Oké, van névtelen bejelentés a navnál, de abból nincs érdekem. Megvannak a megfelelő lépcsőij, hogy egy esetleges ellenőrzést simán megússzanak.
Viszont én tudom, hogy pontosan mikor és mit kell nézni, hogy megbukjanak.
A cég évi profitja mindig 1 milliárd körüli volt papíron, tizen éve működik...
Szóval milliárdos már az adócsalás.
Ha egy ilyet leleplezek, kaphatok esetleg utána jutalmat?
Mit tennétek a helyemben?
Nagyon aljas az elméletem? Tudom, hogy nagyon szemét dolog lenne tőlem, de pont ezek miatt tart itt ez az ország itt, ahol...
Első válaszomban leírtam, hogy a Te részedről mit tehetsz.
Kizárólag a "hivatalosan járó" béred miatt reklamálhatsz. Ha még időben jelezted volna a hatóságoknak a szabálytalanságot, biztosan nem hurcolnának meg. Az időben az kb. 1 hónapot jelent, mert az első fizetésnél kiderül, ha valami nem törvényes.
Viszont több év után nem biztos, hogy el tudod kerülni azt, hogy ne hurcoljanak meg Téged is.
Jutalomra meg végképp ne számítsál, ilyen esetekre nem tűznek ki vérdíjat, örülj, ha Te büntetés nélkül megúszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!