Hogyan lehet a folyamatos munkaviszonyt alkalmi munkaviszonyra cserélni szabályosan ugyanannál a cégnél?
Hát ne haragudj, de ezt nem értem: ha munkavállaló vagy, akkor miért akarsz LÉNYEGESEN rosszabb helyzetbe kerülni, mintha normál munkaviszonyod lenne?
Ugyanis, ha alkalmira cseréled (egyszerűsített foglalkopztatás), akkor Neked kell fizetni a TB-t (havi 7300 ft körül), nincs betegszabadság, táppénz, stb.
Ha munkáltató vagy, akkor pedig fel kell mondani a munkavállalónak (nem javaslom) és a felmondási idő lejárta után egyszerűsített foglalkoztatásban, napi bejelentéssel alkalmazni.
Csak épp lehet úgy több lenne a nettója mint munkaviszonyosként.es allaskeresokent is beregisztrálhat. ugy meg mar jóval többet keres mint normál nettó munkabér 8 órában és ugyanúgy biztosítottá is válhat.
Havi 15 napot dolgozhatsz egy munkaadónàl .Ha a munkaltatodnak van más vállalkozása is akkor bejelenthet oda is a le nem fedett időszakra.
Egyik törzsvendég srác épp most váltott. Spa vezető lett hotelben 1700-as órabér napi 14 óra havi 15 nap efoba. Munkaadónak 15.000 havi járulék neki nettó 25.000/nap.
Belvarosi étteremben szinten hasonló a helyzet.Többen, két helyen is dolgoznak.
Nálam is az efora 10-szeres a túljelentkezés, normál bejelenett 40 órára meg gyakorlatilag senki.
Én csak a személyes tapasztalataimat osztom itt meg, nem elméleti kérdéseket feszegetek.
Nekem a támogatott munkaerő fő állásban negyedébe sincs az efonak ( efora fizetek átlag nettó 120.000 + 15.000 járulékot, ahelyett , hogy 8 órába eljönne a munkaügyiből ugyanaz az ember 160.000 nettóért, amire a járulék további 80-100 ezer lenne. viszont ebből minimum 70%-ot kapnám utána támogatásba, tehát havi 50-60.000 Ft-ba lenne így egy alkalmazott. Ehhez képest, inkább marad álláskereső, és dolgozik mellette máshol is alkalmi munkában hasonló feltételekkel, így munkanélküliként 200-250 -et is összehoz havonta nettóban. Én csak a munkavállalói hozzáállásról tudok nyilatkozni, amire a kereslet jóval nagyobb, mint a főállásra.
Egyébként igen van egy tb vonatkozása a dolognak, arra is írtam, hogy máshol/máshogy ugyanúgy biztosítottá válik. Mellette így meg a magasabb nettóból nem egynek van élet/baleset biztosítása, keresőképtelenség esetére is.
Emellett, akkor ennyi erővel már hozzátehetjük azt is, hogy jóval többen gondolkodnak öngondoskodásban, a magasabb nettó összegből , mint hogy járulék formájában fizessenek/kapjanak nyugdíjjárulékot , öregségi nyugdíjat minimálbérre.
Ennyi kombinálást írni! :)))
Tisztában vagyok mindennel, én vagyok a munkavállaló és eddig heti 10 órába voltam bejelentve. Vállalkozó vagyok, tehát biztosított maradnék alkalmi munkavállalóként is.
Nem, az emberek hajlomosak kombinálni itt is más fórumokon is teljesen feleslegesen.
A kérdésem megválaszolásához nincs szükség több infóra.
De van szükség!
Teljesen más a felállás ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!