Hogy lehet orvosi igazolást szerezni arra, hogy senki se követelhessen tőlem adóbevallást?
Ahogy előttem is írták. NAV ingyen megcsinálja, de kismillió könyvelő van akik elfogadható összegért megcsinálták volna.
orvosi igazolás a hülyeségre nincs.
Jajjj... és még egyszer jajjj, ha fel is vesznek az egyetemre.
Nem pánikolni kell, meg mentesíteni magad dolgok alól - hiszen az életben számtalanszor kell még majd hivatalos dolgot intézned - hanem elsétálni egy könyvelőhöz és megcsináltatni vele. De gyorsan, mert május 20.-a a határidő!
A probléma gyökere az, hogy pánikhelyzetben mindig a legrosszabb döntés jut eszembe először és hajtom is végre. Lenyugodtam, átgondoltam, az lesz a legjobb, ha holnapután bemegyek a NAV-ba és ott segítséget kérek a kitöltésben. Legalább látják, hogy elmentem és hogy mindent ami kell, vittem. Határidő előtt kész leszek akkor.
Ellenben lelkiismeret-furdalásom van, mert úgy érzem megbántottam közben másokat miközben pánikrohamom volt.
Egyetem azért kell, mert csak az ad végzettséget az én kaliberemben (minimális fizikai erő, de bizonyos területeken nagyobb gondolkodási logikai készség). Meg aztán ezzel közelebb juthatok ahhoz, hogy független egzisztencia legyek, mint a korombeliek 99%-a, akikhez önkéntelenül hasonlítani szoktam magam.
Jaj, istenem, kérdező, Te nagyon el vagy tévedve...
1.- nem kötelességük megcsinálni, hanem kötelességük befogadni az adóbevallást
2.- ha ennyire nem tudod megcsinálni, akkor miért nem kérted febr. 15-ig, hogy a NAV csinálja meg? Le lehetett adni a nyilatkozatot: ország - világ tele volt vele, még a gyakori is :D
Viszont a családsegítőnél lehet, hogy találnál valakit, aki segítene...
Végezetül a NAV-ot abszolúte nem fogja érdekelni, hogy Neked nincs miből kifizetni a bevallás elkészítését (főleg, mert lehetett kérni, hogy ők csinálják meg), ha nem adod be a bevallást, annak nem lesz jó vége... és már csak 2 napod van rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!