4 órában vagyok bejelentve és 8 órában dolgozok. Ha feljelentem a munkaadòm engem is megbüntetnek?
Olyan felállással, hogy aláírtad a részmunkaidőről szóló szerződést, nem fogod tudni megmagyarázni a dolgot hihetően. Nagyon kilóg ugyanis a lóláb...
Attól függetlenül, hogy jelenleg szivat, én sem tartom gerinces dolognak így már azt, amit tenni szeretnél.
Ugyanis nem volt kötelező aláírni a munkaszerződés módosítását.
Választásod:
1./ Felmondasz, aztán megszűnik a szivatásod.
2./ Maradsz és eltűrőd
3./ Panaszt teszel a felügyelőségen, és felvállalod, hogy adott esetben Te is gyanúba keveredsz.
Ha mindenkinél egyértelmű volt, hogy adót és járulékot akart megspórolni Veled a részmunkaidővel, és Te ennek ellenére elfogadtad azt, tűrted, akkor cinkosa vagy.
Ha így áll akkor hagyd ott és jelentsd fel később.
Nem fognak 600 embert felkeresni visszamenően.
Ennyi.
De ha nagyon akarod, felhívom neked én a Navot, szeretem az ilyen vállalkozókat én is kicsit megrángatni;)
Szerintem meg rohadt nagy szemétség, hogy a munkavállalót előveszik. Egymás közt meg osztogatják a jutalmat, ha kiderítenek valamit. Ahelyett, hogy örülnének, ha akármennyi idő után is, de szólnak. Igen, lehet, hogy ő is benne van, de ez Magyarország 2014, rengeteg embernek nincs más lehetősége arra, hogy etesse a családját, csak az, hogy kussol és tűr mindent, meg mindent elvállal bármilyen feltétellel. És azért virágzik az ilyen csalás, mert senki nem meri bejelenteni, mert ha még meg is büntetik, nem csak munkája nem lesz, akkor még sokkal szarabb helyzetben lesz, mint alapból. Lehet egy idő után jut el az ember arra a szintre, mikor nem érdekli, ha nem lesz munkája, de igenis be akarja jelenteni, hogy mennyire kihasználják őket.
Annyira bírom mikor írogatják itt, hogy mondj fel aztán kész, nem kell tűrni, meg nem kell odamenni dolgozni. Tudjátok ti, hogy milyen mikor családot kell eltartani, mikor nincs végtelen választék a munkából stb. Nem sok ember van ma olyan helyzetben, hogy nagy vidáman válogathat.
17# Nézd nekem nincs se munkáltatóm, se alkalmazottam, mert egyszemélyesen vállalkozok.
De igenis figyelembe kellene venni, hogy a munkavállaló rohadtul ki van szolgáltatva a munkaadónak és büszkeségből, meg "vagy bejelentesz vagy nem jövök ide"-ből nem lehet megélni. És nem mindig van más lehetőség, vagy nem mindig van ideje mást találni, mert se a számlák, se a hiteled, se a gyomrod nem vár, hogy majd lesz másik munkahely.
Az átlagos mai magyar ember, akkor se, ha nem teljesen ostoba, sincs olyan helyzetben, hogy több havi életre elegendő megtakarításon üldögéljen és úgy keresgéljen munkát. Az ország egyes részein meg az is csoda, ha olyat találsz, ahol legalább félig be vagy jelentve. Az meg, hogy hagyj ott csapotpapot és költözz máshova, az nem mindig és mindenkinek elérhető lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!