Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 4 órában vagyok bejelentve és...

4 órában vagyok bejelentve és 8 órában dolgozok. Ha feljelentem a munkaadòm engem is megbüntetnek?

Figyelt kérdés

2014. aug. 5. 22:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert tudtál róla. (végül is 8 órát dolgozol) Arról nem is beszélve, hogy a főnök azonnal ki is rúg.
2014. aug. 5. 22:51
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
igen, téged is természetesen. emellett ki is rúgnak, az is biztos.
2014. aug. 5. 22:53
 3/23 anonim ***** válasza:
35%
Ha kirúg akkor mehetsz a munkaügyi bíróságra..
2014. aug. 5. 22:59
 4/23 anonim ***** válasza:
Munkaügyi bíróságra, utolso? Milyen indoklással, higy nyerjen?
2014. aug. 6. 06:04
 5/23 anonim ***** válasza:
47%

Mondjuk azzal, h azért kirúgta, mert bejelentette.

Munkatársam is hasonló helyzetben volt, aztán ő is perelt.

Ilyen nincs h ezért kirúgnak és nincs semmi belőle...

2014. aug. 6. 06:50
 6/23 anonim ***** válasza:
76%
Névtelen bejelentést kell tenni és megkíméled magad.
2014. aug. 6. 10:05
 7/23 anonim ***** válasza:
83%

Abban az esetben vagy hunyó, ha régóta és a beleegyezéseddel történtek a dolgok. Az nem számít beleegyezésnek, ha elvárod a + 4 órákért a túlórapénzt, vagy helyette a szabadidőt, és reklamálsz érte abban az esetben, ha nem kapod meg.

De ha huzamosabb időn keresztül nem tettél ellene, akkor már hiába.

Az még életszerű, hogy 1-2 hónapig reklamálsz, de mivel a munkáltató nem reagált rá pozitívan, ezért teszel bejelentést a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségnél.

Ilyen esetben Te nem leszel feketemunkás, hiszen jóhiszemű voltál, csak éppen a munkáltató sétette meg a törvényt.

Remélem érzed az árnyalati különbséget a két eset között?

2014. aug. 6. 13:49
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
A munka béredet is a negy óraert kapod?
2014. aug. 6. 13:52
 9/23 A kérdező kommentje:

Kicsit bővebben:

14 hónapja dolgozok nála,az elején 8 órába bejelentve 8 órát dolgoztam ahogy kell ezt.4 hónap után munkaszerződés módosítással 4 órára jelentett be és maradt a 8 órás munkaidő és a fizetés is maradt ugyanannyi mint az elején.

Szivat ahol csak tud ezért akarok neki visszavágni..

Ha azt mondom a munkaügyön,hogy túlórának ígérte a plusz 4 órát és én nem tudtam,hogy feketén vagyok?

Vagy valami ötlet?

2014. aug. 6. 17:01
 10/23 anonim ***** válasza:
12%
Ja, tehat őt szív ássák meg, de a te családodat ne? Nem kicsit aljas gondolat. A túlóra is látszana a bér papíron. Te alairtad a szerződést, alairtad a ber papírokat, tehat te is csaltal.
2014. aug. 6. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!