Az albérlő keresést mi előzi meg?
Figyelt kérdés
Van egy lakásom, szeretnék egy albérlő társat. Milyen lépéseket kell megtennem mielőtt fogadhatok albérlőket?2014. aug. 5. 09:33
1/4 anonim válasza:
Számlaképesnek kell lenned.
magánszemélyként is van erre lehetőséged, adószámot (NEM adóazonosító jel :) kell kérned a NAV-tól- menj be a lakóhelyed szerinti ügyfélszolgálatukra, gyorsan megvan.
Aztán adószámmal veszel szigorú számadású számlatömböt, illetve szja bevalláskor feltünteted az ebből származó bevételeledet, ráfordításaidat.
2/4 kiad-lak válasza:
NEEM kell számlaképesnek lenned.
Máris van két ellentmondó válaszod és ebből az egyik hülyeség.
Amúgy nem világos mit is akarsz.
Van egy saját lakásod amiben bent laksz és kiadnál egy szobát? Mert akkor nem albérlőtársat keresel, hanem csak simán egy albérlőt.
3/4 anonim válasza:
Nekem sem világos. Egész más tészta ugyanis, ha albérlőtársat keresel, mert ebben az esetben először a főbérlővel kell egyezkedned.
4/4 A kérdező kommentje:
Ja elírtam, albérlőt keresek, nem tudom a társ szót miért írtam oda. és az érdekelt, hogy ha lakok egy lakásban és kiadnék egy szobát annak van egy menete vagy csak befogadom aztán bevallom adózásnál avgy előtte kell valami hivatalos procedúra
2014. aug. 8. 00:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!