Problémás és sunyi albérlő?
Van egy lakásom, ahol egy szobát bérel egy lány. Drogozik stb, január óta egy fillért nem fizetett, sem rezsit, sem lakbért.
Párom tanácsára aláirattam vele egy tartozás-elismerő nyilatkozatot. 120e ft-ról van szó, kapott május 31-ig határidőt benne.
Ma arra jöttem haza, 3 nap távollét után, hogy a cuccaival kiköltözött a lakásomból, már csak az ágya és egy szekrény maradt itt. Elérni nem tudom mobilon.
Szerintetek a tartozása fejében "elvehetem" ezt a 2 bútort? A zárat is le akarom cserélni, természetesen..
Nagyon sunyi a lány, egyfolytában drogozik, meg még durvább dolgok kiderültek róla.. Ráadásul nincs jövedelme, munkahelye, egy ideig prosti volt.. Én meg naív voltam, sosem adtam még ki senkinek semmit:(
Igen, bevallásban feltüntettem, ráadásul az a helyzet, hogy a lány összesen 30ezer forintot fizetett 7 hónap ittlakásért..
December 1-én költözött, a szerződést úgy írtuk, hogy január 1-ig, onnantól majd írunk újat (ezt a pasim tanácsolta így).
Tehát gyakorlatilag nincs is érvényes vagy érvénytelen szerződése!
Azt hiszem ez tanulópénz lesz neked.
Ha nincs érvényes szerződése, akkor hogy bizonyítod, hogy nem szívességből engedted, hogy ott lakjon a házadba?
Ha legközelebb ilyen lesz, akkor a legfontosabb: a rezsit mindig te fizeted be, a csekket bemutatod, az árát meg elkéred tőle.
Amint egyszer nem fizet mehet!
Lakbérrel nincs elmaradás!
Nézd meg kinek adod ki!
Kauciót nem is kértél? Az elvileg fedezné, az elmaradt költségeket!
Ha nem kértél legközelebb kérj!
A ptk szerint törvényes zálogjogod van a bérleményben lévő dolgokon a követelésed erejéig.
Ha kifogásolja, azonnal pert kell indítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!