Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez után kellene adóznom vagy...

Ez után kellene adóznom vagy valahová bejelenteni? Megüthetem a bokámat?

Figyelt kérdés

Cukrász vagyok jelenleg munkaviszonyban ám itthon pici gyerekkel gyesen.

Mind emellett készítek süteményeket (itthon)melyeket internetes oldalon is hirdetek...Ill adok el,valamint ismerősöknek....

Ma hívtak a Budapesti központi adó és pénzügytől nem tudom milyen okból,mivel visszahívtam a számot ezt is onnan tudom hogy onnan kerestek,ott több tel számot bemondott a gép de egyiken sem tudom elérni őket....

Valaki tudna segíteni hogy az eladott sütik miatt ill a hirdetéseim miatt megüthetem e bokámat..valamint ilyenért feljelenthet esetleg egy rosszakaró hogy itthon sütök és nem adózok utána,ill kellene e...

Mit tehetek?

Hogy tudnám ezt legálisan csinálni?már ha csak úgy lehet?

Várom a mielöbbi válaszokat....valamint hogy szerintetek csak ez ügyben kereshetnek erről a számról?

Köszönöm!

2011. nov. 28. 11:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
Amikor vásárolsz egy lakást, akkor kell lakásvásárlási illetéket fizetni. Nem jönnek általában felmérni a lakást, csak ha a piaci értéktől lényegesen eltér az adásvételi szerződésben szereplő vásárlási ár. Csak nekem elég zavaros a történet.
2011. nov. 28. 13:16
 12/15 A kérdező kommentje:

Vasúti lakás volt,potom összegér részletre megvásároltuk.

Anyum egyből az én nevemre (lánykori)nevemre iratta,ő haszonélvező.A széljegyzetben a vasút ott volt eddíg míg a fent álló részletek le nem mennek..Anyum örökölt,a hátra lévő részleteket kedvezményesen ki lehetett fizetni 200ezer volt,ez megtörtént,a avasút és mi is beadtuk a papírokat a földhivatalba,,már meg is kaptam a papírt hogy lekerültek róla,most a herce hurca megy a nevemre iratással mert azóta megházasodtam,és kérik a házassági anyakönyvit ill meváltozott az utca neve..most ez van intézés alatt.

Remélem érthetően írtam,ezeket tudom,de nem értek hozzá....Most a végkifizetés (200ezer) után kellene valami illetéket fizetni ha jól értem?

Vagy az egész vételár után?

2011. nov. 28. 13:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Már rég kellett volna, nem csak mikor letelik a részlet. Ahogy megveszitek.
2011. nov. 29. 07:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Sikerült megtudnod, hogy mi miatt kerestek?
2011. nov. 29. 12:12
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem hívtak azóta....

De az viszont kiderült hogy kavarodás van a címekkel...mert nem írták át az utca név változást,hanem beírták hogy a régi címen lakok,és az utca változásból eredő ingatlan is az én nevemen van..így van 2 lakásom...lehet e miatt kerestek mert azt hiszem valamilyen határ felett a 2.ingatlan után adózni kell...nem tudom tegnap ki lett javítva azaz beadva a papír a földhivatalba...remélem nem keresnek többet...

Köszönöm!

2011. nov. 29. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!