Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez után kellene adóznom vagy...

Ez után kellene adóznom vagy valahová bejelenteni? Megüthetem a bokámat?

Figyelt kérdés

Cukrász vagyok jelenleg munkaviszonyban ám itthon pici gyerekkel gyesen.

Mind emellett készítek süteményeket (itthon)melyeket internetes oldalon is hirdetek...Ill adok el,valamint ismerősöknek....

Ma hívtak a Budapesti központi adó és pénzügytől nem tudom milyen okból,mivel visszahívtam a számot ezt is onnan tudom hogy onnan kerestek,ott több tel számot bemondott a gép de egyiken sem tudom elérni őket....

Valaki tudna segíteni hogy az eladott sütik miatt ill a hirdetéseim miatt megüthetem e bokámat..valamint ilyenért feljelenthet esetleg egy rosszakaró hogy itthon sütök és nem adózok utána,ill kellene e...

Mit tehetek?

Hogy tudnám ezt legálisan csinálni?már ha csak úgy lehet?

Várom a mielöbbi válaszokat....valamint hogy szerintetek csak ez ügyben kereshetnek erről a számról?

Köszönöm!

2011. nov. 28. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

igen kéne adózni

meg is fognak miatta bírságolni

legálisan egyéni vállalkozóként ill ántsz engedéllyel lehetne, üzlethelyiségben

de kétlem, hogy ezért telefonon hívnának, a behívó általában levélben szokott menni, hogy nyoma legyen

2011. nov. 28. 12:04
 2/15 anonim válasza:
57%
Igen, ezután kéne adózni. Vállalkozónak kéne lenned, nagyon jól írta előttem + ántsz engedély. Keress egy könyvelőt, ő elmagyarázza, melyik vállalkozási forma lenne a legjobb neked. nem tudom, kivel, hogyan állsz munkaviszonyba, de megérne egy kört, hogy azzal hozd kapcsolatba, úgy értem, a cég beveszi a foglalkozási körébe, hogy te cukrászdán kívül is sütsz. És akkor nem kell vállalkoznod.
2011. nov. 28. 12:23
 3/15 A kérdező kommentje:

Szállodában dolgozok jelenleg,mármint velük vagyok munkaviszonyba..most épp itthon gyesen.

Hogyan intézzem,Hogy megy ez?

Felhívom a munkavállalót hogy én itthon is készítek tortákat...vállalkozóit akkor is ki kellene váltanom nem?

Köszönöm a válaszokat!

Remélem tényleg nem emiatt keresnek,mert akkor fizethetek...volt most örökség a családban ill ingatlan nevemre iratás,bár a haszonélvezet megtartásával lehet azért hívtak?Na minegy levettem a hirdetéseket,és ezt el kell rendeznem de hogyan kezdjem?

Köszönöm!

2011. nov. 28. 12:31
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
sanszos, hogy akkor az ingatlant akarják szemlézni, milyen értékű?
2011. nov. 28. 12:33
 5/15 A kérdező kommentje:

De ez miért érdekli őket?

Anyum haszonélvező,de elköltözik,így nevemre iratás történt haszonélvezet megtartásával..egy lakásról van szó...ilyenkor mit mérnek fel??

Ezt így szokták?

Ilyet még nem hallottam..bár legyen,ennek jobban örülnék mint a süteményes sztorynak..

2011. nov. 28. 12:38
 6/15 A kérdező kommentje:
Egy sima lakás kb 7milliót ér most 52nm.
2011. nov. 28. 12:39
 7/15 anonim ***** válasza:

ilyen értékű ingatlant nem szoktak nézegetni...

ki volt az előző tulaj? anyukád?

2011. nov. 28. 12:41
 8/15 A kérdező kommentje:
A vasút volt széljegyzetben részletre vettük,,anyum örökölt,a fent maradó 200ezer ki lett fizetve,én voltam a tulaj a lánykori nevemen,anyu haszonélvező,majd most átírattuk a nevemre,ő továbbra is haszonélvező,ez még folyamatban van mert utca változás is volt ill férjhez mentem,...
2011. nov. 28. 12:48
 9/15 anonim ***** válasza:
78%
Ezt nem igazán értem. Te voltál a tulaj, akkor hogy írattátok most át a nevedre? Akkor eddig is a neveden kellett lenni nem? Anyukád meg a haszonélvező. Ha eddig a vasúttársaság volt a tulajdonos, a kifizetett 200 ezerrel lett "megvéve" tőlük, akkor utána kerülhettél be te mint tulajdonos. Ebben az esetben lakásvásárlási illeték lehet. Szerintem is egyébként emiatt hívhattak, nem az otthon előállított pár sütemény miatt.
2011. nov. 28. 13:00
 10/15 A kérdező kommentje:

Bocsi de nem igen vagyok jártas e téren?

A vasút és mi is beadtuk és meg is kaptam a földhivataltól a papírt hogy lekerültek a széljegyzetről....tehermentes a lakás...illeték bélyeg..lett fizetve...

Vagy most arra gondolsz,hogy mintha vettem volna egy lakást,az után kijönnek felmérik azt és kell fizetnem ??%ot.

Vagy a kifizetett 200ezer utáni kell fizetnem ??%illetéket?

2011. nov. 28. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!