Lehetséges-e a TB-t magam után fizetni? Hol és hogy kell ezt igényelni/bejelenteni?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 15:22
1/9 anonim válasza:
2/9 anonim válasza:
Az Apeh-nél kell kérned, ott megnézik mikor fizetted utoljára (vagy munkáltató) és visszamenöleg ki kell fizetned, majd onnantól fizeted havonta. kb 5000 ft.
3/9 anonim válasza:
Ja, de egyszer megpróbáltam letölteni ezt a nyomtatványt, hát megőszültem mire sikerült, de még akkor sem tudtam kinyomtatni. Le kell hozzá tölteni valami alkalmazást, még egy pár segédalkalmazással, amire a gép kapásból jelzi, hogy vírus, aztán ha olyan pontosan kitölteni, hogy minden hülye kérdésre válaszolni, arra is amiről nem tudod, hogy mi az, mert különben nem engedi kinyomtatni. Én ennél a pontnál feladtam, és úgy döntöttem, hogy inkább büntessenek meg, de a magyar bürokráciától hányni tudnék!
4/9 anonim válasza:
nekem kimaradt vagy 2 év nappali suli után, és nem kellett a hiányt fizetnem, csak onnantól.
5/9 anonim válasza:
Be kell menned az apeh-hoz, kikéred a nyomtatványt, kitöltöd, visszaadod, már kapod is az első csekkeket, majd 1-2 hónapon belül megjön a határozat, további csekekkel. Egészségügyi szolgáltatási járulék a neve, 5100 Ft havonta. Ahhoz, hogy ellássanak az orvosnál, ezt kell fizetned. Szolgálati időbe nem számít bele. Miután megszűnt a munkahelyed, vagy nappali suli (alanyi jogon jár akkor) 45 nap türelmi időd van, és utána kell fizetned. Ha nem fizeted, bizony az orvosnál piros jelzés jön elő a neveddel együtt,valószínű az ellátásért ott helyben fizetned kell - nyilván az orvostól is függ - és visszamenőleg is befizettethetik. Ezt kötelező fizetni.
6/9 anonim válasza:
Az apehnál kell kérni nyomtatványt.Ott rögtön megkapod 1 évre a csekkeket.Mindig napra pontosan be kell fizetned,mert ezek visszamenőleg felszámítanak mindent.Arra is nyomtatvány van ha már nem te fizeted.Ezt is időben kell,mert itt is felszámítanak mindent.Nekem nagyon sok problémám volt ebből.
7/9 anonim válasza:
És mi van ha külföldön vagyok? Hazamegyek 2-3 év után, és be kell fizetnem visszamenőleg, arra az időszakra amit nem is töltöttem M.O.-n?
8/9 anonim válasza:
Ha van ügyfélkapus regisztrációd, online is beküldheted. Keresd a 12T1011 -es nyomtatványt. Nem TB, hanem Egészségügyi szolgáltatásra való bejelentkezés.
hasznos infók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!