Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallás. GYED-en vagyok....

Adóbevallás. GYED-en vagyok. Adójóváírást kértem 2010-re. Fizetek vagy kapok vissza?

Figyelt kérdés
Hogyan számolható ki, hogy mennyit kérhetek vissza, ha egyáltalán kérhetek, és nem vissza kell fizetnem. A 2.750.000 Ft-ost határt még csak alulról sem súrolom, ezért csak nem kell visszafizetnem semmit.:S Kérném a családi adókedvezményt, kérném az 1 gyerek után járó 4000 Ft-ot.(ha jól tudom ezek járnak) A bérjövedelmem a GYED-ből kb. 1,1m Ft volt. Számított adóelőleg 238.000 Ft adójóváírás 165.000 Ft. Levont adóelőleg 73.000 Ft. Köszönöm szépen a válaszokat.
2011. febr. 3. 14:59
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Január hóban TGYÁS-on voltam. Azt is bele kell számolni?

Az OEP a kiküldött adatlapján csak februártól számol, a GYED-től.

2011. febr. 3. 15:10
 2/22 anonim ***** válasza:

"Kérném a családi adókedvezményt, kérném az 1 gyerek után járó 4000 Ft-ot.(ha jól tudom ezek járnak)"

Milyen családi adókedvezményról beszélsz? 2010-ben csak a nagycsaládosoknak járt csaádi adókedvezmény, 4000 Ft gyerekenként. De ha jól értelek, neked nincs 3 gyereked...

Elvileg se fizetned nem kell, meg nem is kapsz vissza, hiszen év közben igénybe vetted az adójóváirást, azt megkaptad havonta.

2011. febr. 3. 15:21
 3/22 A kérdező kommentje:
Köszi.:)
2011. febr. 3. 15:24
 4/22 anonim ***** válasza:

OFF:

Szia!

Ha nem egyedül neveled a gyermeket, javaslom, hogy nyiss egy egészségpénztári számlát. Adókedvezményt tudnátok vele igénybe venni (a következő évben). A lényeg az, hogy a babaápolási termékek (pelenka, popsitörlő, babafürdető, stb), gyógyszerek, stb. vásárlása után 30%-ot visszakaphattok! Persze csak ha van annyi adótok - ennyi jövedelemmel az új szabályok miatt sajnos ezt egyedül nem tudod kihasználni.

Ha érdekel írjál privátban és elmondom, hogy hogyan működik!

Nem fűződik ehhez érdekem, csak nekünk is van 3 gyermekünk és tudom, milyen kiadások ezek. Idén több 10e Ft-ot fogunk visszakapni így :)

2011. febr. 5. 02:02
 5/22 anonim ***** válasza:

Most nézem, ez nekem kicsit furcsa:

"A bérjövedelmem a GYED-ből kb. 1,1m Ft volt. Számított adóelőleg 238.000 Ft adójóváírás 165.000 Ft. Levont adóelőleg 73.000 Ft"

Az 1,1m Ft a teljes éves bruttó jövedelmed? Mert ennek nem 238.000 Ft az adója! Bruttó 1,4m Ft-nak ennyi.

A másik: havonta 15100 Ft az adójóváírás, a 165000 Ft nekem sehogy se jön ki. 12 hónapra számolva, 181200 Ft-nak kellene lenni, de 11 hónapra is 166100 Ft - és ha jól tudom, egész hónapokkal kell számolni. A csökkentett adójóváírás pedig csak magasabb jövedelmeknél lép érvénybe.

Az egész 2010-es évben GYED-en voltál?

2011. febr. 5. 03:05
 6/22 anonim ***** válasza:
41%

Az egyik, hogy leirta, januárban még TGYÁS-t kapott.

A másik, hogy kb. miden értelmes embernek van egészségpénztára... De azért kedves, hogy megemlited (hogy jön ide???), hátha nem tudta a kérdező.

2011. febr. 5. 15:07
 7/22 anonim ***** válasza:

Re: 15:07

Azért írtam az elején, hogy OFF, mert nem pont a kérdésére válasz, viszont úgy láttam, hogy nagyon nem ért a pénzügyekhez. És nem igaz, hogy minden értelmes embernek van egészségpénztára, mert sokan nem is tudnak a lehetőségről. Az kérdező első kommentje elkerülte a figyelmemet, hogy TGYÁS-on volt.

2011. febr. 6. 17:18
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon kedves tőletek. Igen, januárban voltam TGYÁS-on még, és aztán GYED-en. Tényleg nem értek hozzá, és senkim nincs, aki elmagyarázná, hogy is van ez? Köszönöm a tanácsot az EÜ pánztárról. Tudtam róla, de nekem nincsen. Akkor szerintetek kérjem az adójóváírást vagy sem 2011-re? Augusztusig leszek GYED-en, aztán dolgozni megyek. Most akkor kell fizetnem vissza, vagy kapok vissza, vagy egyik sem? Hogyan számolják ezt ki? Köszönöm még egyszer, hogy időt szántatok a kérdésemre.
2011. febr. 6. 22:31
 9/22 A kérdező kommentje:
Annak a kedves válaszolónak pedig megköszönném, ha felvilágosítana az EÜ pénztári tagság előnyeiről. Valamennyire ismerem, de írtad, hogy valamennyi adóból lehet ezt visszaigényelni a 30%-ot, de mennyiből, hogyan érné meg? Azt tudom, hogy hol, mire lehet felhasználni, de az adó részét nem tudom...
2011. febr. 6. 23:02
 10/22 anonim ***** válasza:

A 2011-es adójóváiráshoz tudni kellene a leendő béredet, mert az adójóváirás évi 2 millió 750 ezer forintig jár teljes mértékben (havi 12.100 Ft), ezt követően 12%-kal fut ki, ami azt jelenti, hogy az adójóváírás évi 3 millió 960 ezer forintos jövedelem felett nem érvényesíthető.

Tehát ezt neked kell mérlegelned, eléri-e majd az éves jövedelmed a határokat.

Ha nem gond anyagilag, akor tán az a biztosabb, ha nem kéred és év végén látni fogod, hogy jár-e neked, és akkor visszaigényled.

2011. febr. 6. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!