Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tehetném ezt legálissá?

Hogyan tehetném ezt legálissá?

Figyelt kérdés

Szerveztem egy utazást külföldre csak meghirdettem egy áron az ismerőseim között Facebookon, és összegyűlt elegendő utas.

Kerestem egy busztársaságot, aki egy bizonyos összegért adna buszt sofőrrel.

Én magánszemély vagyok, és 22 éves

Konkrétan jogilag olyan feltételeknek kellene megfelelnem mint egy utazási irodának

Esélytelen

Szerintetek ha megkeresem egy utazási irodát hogy átadom nekik ezt az utazást, hogy fusson az ő nevükön, az jó lehet?

okt. 14. 19:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9

“Ha véletlenül belebotlanál egy NAV ellenőrzésbe (jelentkeznek az utazásra NAV ellenőrök is), akkor sem tudnák bizonyítani az üzletszerűséget”

Igazad lehet, ha már Facebookon kell gyűjteni az utasokat hirdetésekkel, akkor az valóban nem is tűnik üzletszerűnek…

okt. 15. 14:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Attól, hogy utastársakat keresek egy kirándulásra, még nem bizonyított semmiféle üzletszerűség.

Gazdasági tevékenység akkor van, ha haszonszerzés céljából teszem azt, amit teszek. Hol bizonyított a haszonszerzés?

okt. 16. 03:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!