Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyszeri, nagy összegű projekt...

Egyszeri, nagy összegű projektet hogy lehet "legálissá tenni"? (könyvelő bevonása nem opció)

Figyelt kérdés

Kaptam egy ajánlatot, az alábbiak állnak fenn:

- Egyszeri projekt

- A díjazás nagy összegű az eddigi bankszámla-forgalmamhoz képest, több mint 1 millió HUF

- A projekt megbízója egy EU-n kívüli cég

- Csak normál banki átutalással hajlandóak fizetni

- Én jelenleg munkanélküli, nem vállalkozó, levelezős hallgató vagyok

A bankszámlámon 4 hónappal ezelőttig (azóta vagyok munkanélküli) csak a szokásos kisalkalmazotti 300 ezer körüli pénzek mozogtak havonta, tehát ha a rendszer nem is észleli, vagyok olyan szerencsétlen, hogy egy szúróproba-szerű ellenőrzésben én essek bele.

De esélyektől függetlenül, tételezzük fel, hogy 100%, hogy beleesnék.

Hogyan tudom legálissá tenni, könyvelő bevonása nélkül úgy, hogy meg is érje, tehát ne veszítsem el több, mint az egyharmadát?

2023. okt. 10. 19:59
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
VAGY hivatalosan jövedelemnek minösíted számlával meg minden egyéb szükséges adattal, VAGY adócsalást követsz el, amiért garantáltan elkapnak és az sokkal többe fog kerülni, mint a legális út!
2023. okt. 10. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
15%
Ha a megbízónak nem kell semmi számla meg ilyesmi az elvégzett munkáról, akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy ki mit utalt neked. Nyugodtan add meg a bankszámládat, és kész.
2023. okt. 10. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

"könyvelő bevonása nélkül úgy, hogy meg is érje, tehát ne veszítsem el több, mint az egyharmadát?"

sehogy

2023. okt. 10. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A munkajövedelem után adót és járulékot kell fizetni.

Ez nem opcionális, hanem kötelező. Nem tudod elkerülni.

Neked kell eldönteni, hogy a brutto 1millio elegendő ellentételezés-e a projektért.

Ha nem, kérj többet, vagy ne vállald el.

2023. okt. 11. 07:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Megbízási szerződés.

Erre keress rá, ehhez nem kell könyvelő.

[link]

2023. okt. 11. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!