Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tehetném ezt legálissá?

Hogyan tehetném ezt legálissá?

Figyelt kérdés

Szerveztem egy utazást külföldre csak meghirdettem egy áron az ismerőseim között Facebookon, és összegyűlt elegendő utas.

Kerestem egy busztársaságot, aki egy bizonyos összegért adna buszt sofőrrel.

Én magánszemély vagyok, és 22 éves

Konkrétan jogilag olyan feltételeknek kellene megfelelnem mint egy utazási irodának

Esélytelen

Szerintetek ha megkeresem egy utazási irodát hogy átadom nekik ezt az utazást, hogy fusson az ő nevükön, az jó lehet?

okt. 14. 19:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8%
LoL
okt. 14. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:
43%

Nyilván azért tudtál az utazási irodákra jellemző árak alá ígérni, mert nem számoltál azokkal a bizonyos feltételekkel.

Nem egészen értem, mi volt az eredeti elképzelés, meg most mit iss szeretnél elérni. Annyit, hogy ne égj be?

okt. 14. 19:29
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

béreld ki a buszt sofőrrel magánszemélyként és a barátaid meg veled tartanak mint utas. Ki van zárva, hogy ehhez vállalkozás kell, meg utazási irodát kell nyitnod.

mi is megyünk kollégákkal ilyen buszos kirándulásra, nem cég szervezik, hanem az egyik kolléganő. Neki befizetjük az utazási költséget, bérel egy buszt és felszállunk rá. Nem vállalkozó és nem is utazási iroda ő sem.

okt. 14. 19:35
 4/12 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nem egyértelmű a dolog hogy mikortól számít " csak egy baráti utazásnak" vagy mikortól üzletszerű.. "

Mert ez a plakát amit készítettem Facebookra került ki, illetve egy két Hatvani hirdető csoportba Facebookon.

Az 50 utas közül velem együtt, körülbelül 30 ről tudom hogy ki kicsoda( és egy csomó ismerősöm egy ismerőse pl)

okt. 14. 19:53
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
NAV liked this.
okt. 14. 20:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Amúgy nekem eredetileg ez volt a tervem, a családom meg ezerrel beszaratott

" Na majd ha jön ellenőrizni valaki, vagy a NAV, meg

Ha baleset történik te mész a börtönbe"

Stb stb

okt. 14. 20:00
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

#6: és ebben mi a meglepő?

A jövedelem adóköteles.

Ha programot szervezel, felelned kell a résztvevők bizonságáért.

Stb.

okt. 14. 20:15
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

baromság, nálunk mindenki magért felelt, nem volt ilyen marhaság.

Egyáltalán te keresel az üzleten vagy annyit kérsz amennyibe a busz kerül (1 főre leosztva)?

okt. 14. 20:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Iskolák is szerveznek a diákoknak kirándulásokat. Azt az osztályfőnök intézi és mennek a gyerekek rá. Nyilván itt kiskorúakról is szó lehet, tehát a felelősség ilyen szinten a kísérő tanároké.

Cégen belül is szoktunk szervezni utazásokat. Azt is valamelyik kolléga szervezi. Sokszor jön velünk más is (családtag stb.).

Ilyenkor a költségekre szednek pénzt, nem pedig haszonszerzés céljából.

Ha véletlenül belebotlanál egy NAV ellenőrzésbe (jelentkeznek az utazásra NAV ellenőrök is), akkor sem tudnák bizonyítani az üzletszerűséget, ha valóban nem az a célod vele és csak a költségekre szeded be a pénzt.

A biztonságáért felnőttként mindenki maga felel. Buszos utazás esetén pedig a busztársaság az utazás alatt.

Nem látom a problémát.

okt. 15. 05:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Ismerősöm rendszeresen csinálja ezt. Nem tudom, mi rajta a haszna, de úgy gondolom, a busztársaság fizet neki jutalékot. Ő ezt nem reklámozza sehol csak szóban, és a résztvevők tesznek fel képeket a fbra. Szerintem itt a busztársaság kockáztat nagyobbat, megt gondolom ilyen esetben nem ad számlát.
okt. 15. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!